Αρχική
Αρχική

Βραβείο από διαγωνισμό ιστοσελίδων

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site

website translator plugin  

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2015-2016

Μια πολύ σημαντική διάκριση έλαβε το 60ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, που κέρδισε το 2ο Βραβείο UNICEF 2016 στην κατηγορία "Δημοτικά - Παραμύθια". Για αυτή τη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF "Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους είχε τίτλο "Παιδιά Πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα πάνω απ’ όλα Παιδιά". Οι μαθητές της Δ1 τάξης διακρίθηκαν με το παραμύθι τους "Παιδιά χελιδόνια". Μάθετε περισσότερα....
 
 

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2014-2015

Tιμητική διάκριση στον τομέα του προγραμματισμού και της σωστής λογικής απέσπασαν οι δύο ομάδες του σχολείου μας στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Η δική μου πόλη». Διαγωνισμός ρομποτικής 2015Τις δύο ομάδες που αποτελούντο από μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξεων και είχαν κατασκευάσει η πρώτη ένα φεριμπότ και η δεύτερη μία μπάρα διοδίων προετοίμασε και καθοδήγησε ο εκπαιδευτικός πληροφορικής του Σχολείου μας κ. Σταύρος Μαρκαντωνάτος.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και συμμετείχαν σε αυτόν πάνω από 120 μαθητές 20 Δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας.

 Συγχαρητήρια σε όλους για την πολύ καλή δουλειά!

 

Μια τιμητική για όλους μας διάκριση έλαβε φέτος το σχολείο μας, αφού στα πλαίσια της δράσης "Τα ευέλικτα καπάκια" του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καταφέραμε όλοι μαζί να συγκεντρώσουμε 118 κιλά καπάκια! Η δράση είχε ανταποδοτικό χαρακτήρα, συμμετείχαν 84 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Νομού μας και συγκεντρώθηκαν συνολικά 3.402 κιλά καπάκια που αντιστοιχούν στην αγορά 3,5 αναπηρικών αμαξιδίων. Συγχαρητήρια σε όλους για την ωραία αυτή προσπάθεια!
 

 

 

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2013-2014

Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο "Εμένα με λένε Καραγκιόζη", που δούλεψαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας του σχολικού έτους 2009-2010, εγκρίθηκε από την πολυμελή ομάδα εργασίας και εντάχθηκε στη Βάση Δεδομένων για το Ελληνικό Θέατρο Σκιών του Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών στον τομέα "Το Θ.Σ. στην εκπαίδευση". Η  δημιουργία Αρχείου/Βάσης Δεδομένων του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών από το  Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών είναι Ερευνητικό Πρόγραμμα με τη συνεργασία  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Βάση δεδομένων για το Θέατρο ΣκιώνΔιεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς).
Ερευνητικοί φορείς που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα: Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών - Γρανάδα
Πανεπιστήμιο Γρανάδας: Ερευνητική Ομάδα: “Estudios de la civilización griega medievaly moderna” (HUM 728)
Mε την υποστήριξη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"
Συνεργαζόμενοι φορείς
: Mουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα 

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2010-2011

Η βραβευμένη μαθήτρια
Το βραβευμένο έργο
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής στις 15/9/2011, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία βράβευσε 47 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα, που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό έκθεσης και ζωγραφικής με θέμα τη Δημοκρατία. Ένας από αυτούς ήταν και η μαθήτρια του Σχολείου μας Αναστασία Στ. με το έργο της "Ο δρόμος προς τη δημοκρατία". Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.
 

Το  δεύτερο βραβείο κέρδισε η ιστοσελίδα μας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων, που διοργάνωσε η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και η Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ (6-8 Μαΐου 2011, Ερμούπολη, Σύρος), το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του ΥΠΔΒΜΘ.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης και το βραβείο του σχολείου μας παρέλαβε η κ. Δήμητρα Μυλωνάκη, δημιουργός της ιστοσελίδας.

 

Άλλη μια μεγάλη αθλητική επιτυχία σημείωσε εφέτος το σχολείο μας. Πήρε μέρος στους αγώνες mini-volley  κοριτσιών που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Αχαΐας και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Οι αγώνες έγιναν στο Η ομάδα βόλεϊΠαμπελοποννησιακό στάδιο της πόλης μας στις 2,3 και 4 Ιουνίου, με το σύστημα νοκ άουτ. Στην προκριματική και ημιτελική φάση παίξαμε με το 46ο, το 15ο και το 44ο Δημ. Σχολείο Πάτρας και στον μικρό τελικό με το 49ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.

Τα κορίτσια που έφεραν τη μεγάλη επιτυχία στο σχολείο μας είναι οι: Χάιδου Έλενα, Τσάτσαρη Παναγιώτα, Δαρζέντα Νικολία, Κυριαζή Γεωργία, Τσεγκενέ Ακριβή, Γεωργαντοπούλου Χαρίκλεια, Φιλιππίδη Τζένη, Καρακάση Παναγιώτη.

Την ομάδα μας προπόνησε ο γυμναστής του σχολείου μας Γιώργος Κίζιλης.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια και στον προπονητή τους.

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2009-2010

Η ιστοσελίδα μας κέρδισε ΕΠΑΙΝΟ καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικώ Διαδικτυακών τόπω που διοργάνωση η  Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2008-2009

ΕΠΑΙΝΟ κέρδισε η ιστοσελίδα μας καταλαμβάνοντας την 5η θέση στον 3ο Διαγωνισμό σχολικών ιστοσελίδων 2009 με βαθμολογία 84,5%. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών τόπων πραγματοποιείται από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και την «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Σκοπός του είναι η ηθική και υλική επιβράβευση των Σχολικών και των Διοικητικών μονάδων καθώς και των εκπαιδευτικών – δημιουργών που διατηρούν ποιοτικούς διαδικτυακούς τόπους παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Οι πρωταθλήτριές μας
Το σχολείο μας εφέτος κατέβηκε με 4 ομάδες κοριτσιών στου 5ο Μαθητικό Τουρνουά Αγωνισμάτων Φιλέ Δήμου Πατρέων 2009 και κέρδισε το πρωτάθλημα του βόλεϊ.  Οι μαθήτριες που αγωνίστηκαν ήταν οι: Ζαή - Άλκηστη Βρακατσέλη, Μαρία Κλουκινιώτη, Άννα - Μαρία Ζαχαροπούλου και Κατερίνα Πολυγένη. Προπονητής τους ο κ. Αθανάσιος Δορμπαράκης. Μπράβο, κορίτσια!

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2007-2008

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) προκήρυξαν Πανελλήνιο διαγωνισμό (2008) για την βράβευση των καλύτερων σχολικών δικτυακών τόπων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων οι οποίοι φιλοξενούνται σε διακομιστές του ΠΣΔ και η ιστοσελίδα μας πήρε ΕΠΑΙΝΟ καταλαμβάνοντας την 6η θέση.
 
Η ταινία μικρού μήκους που έφτιαξε η Β1 τάξη με υπεύθυνη εκπ/κό την κ. Δ. Μυλωνάκη στα πλαίσια του Προγράμματος "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ" και με τίτλο "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" στάλθηκε στην 7η Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Κάμερα Zizanio 2007  που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, προκρίθηκε στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα και προβλήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007. Το Σάββατο 8/12/2007 η κριτική επιτροπή απένειμε στην ταινία των παιδιών Ειδική Μνεία.
(*η ταινία γυρίστηκε και δημοσιοποιήθηκε με τη συγκατάθεση των γονέων των μαθητών)

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2006-2007

Mεγάλη διάκριση για την ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείουΗ ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου μας μας αφού το σχολικό έτος 2006-2007 κατέκτησε το κύπελλο στο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Ν. Αχαΐας. Παίξαμε στον τελικό με την ομάδα του σχολείου των Δεμενίκων που ήταν εξίσου καλή και το ματς ήταν γεμάτο αγωνία αφού τελικά κρίθηκε στα πέναλντι. Οι μαθητές που πήραν μέρος στους αγώνες ήταν οι:  Χάρης Δεληγιαννάκης, Τάσος Ηλιόπουλος, Θάνος Νικολακόπουλος, Γιάννης Κουτρούλης, Γιάννης Γιαχαλής, Παύλος Μόσχος, Δημήτρης Καλαφάτης, Μάνος Ζανίδης, Χάρης Νικολόπουλος, Κων/νος Γιαννακόπουλος, Αλέξανδρος Μαρούλης, Νίκος Τζαβάρας. Προπονητής τους ο γυμναστής του σχολείου μας Θανάσης Δορμπαράκης. Συγχαρητήρια σε όλους!

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στην 3η Biennale του Μουσείου και Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης της Ξάνθης. Στην 3η Biennale συμμετείχαν 125 χώρες και 132.876 παιδιά, με έργα σπάνιας αισθητικής παιδικής ζωγραφικής. Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος 145 πόλεις και συμμετείχαν 7.738 παιδιά.. Η μαθήτρια του σχολείου μας Κωστοπούλου Ευγενία έλαβε 1ο Βραβείο στο διαγωνισμό αυτό και η μαθήτριά μας Ναταλία Γλύνη έλαβε 3ο Βραβείο.
 

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2005-2006


Η ομάδα μπάσκετMεγάλη διάκριση για την ομάδα μπάσκετ του σχολείου μας το σχολικό έτος 2005-2006 αφού βγήκε πρωταθλήτρια στο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Δημοτικών Σχολείων Ν. Αχαΐας νικώντας το 57ο Δημοτικό με σκορ 28-21. Οι μαθητές που πήραν μέρος στους αγώνες και έφεραν τη νίκη ήταν οι: Παναγιώτης Καρμαλής, Δημήτρης Κασάπης, Ανδρέας Κλουκινιώτης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Μαρτζάκλης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Παναγιώτης Σταγιάνος (αρχηγός), Θανάσης Αντωνόπουλος, Γιάννης Χάιδος, Παρασκευάς Μπουρδανιώτης, Χρήστος Κοσίνας. Προπονητής τους ο γυμναστής του σχολείου Θανάσης Δορμπαράκης. Συγχαρητήρια σε όλους αφού είναι πια πρωταθλητές!

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2004-2005

Η Δ2 τάξη με υπεύθυνη εκπ/κό την κ. Δήμητρα Μυλωνάκη πήρε μέρος στο Διεθνή Διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που προκύρηξαν οι Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο των εκδηλώσεών τους "Μέρες έκφρασης και δημιουργίας" 2005, που είχε ως θέμα: "Το Νερό. Θάλασσες, λίμνες, Ποτάμια, Πηγές, Φυσικό περιβάλλον". Στο διαγωνισμό που συμμετείχαν 534 σχολεία από 17 χώρες και μέσα από 6.551 έργα διακρίθηκε η ζωγραφιά της μαθήτριας της τάξης Κωνσταντίνας Φούκα. Συγχαρητήρια!
 

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2003-2004

Η ίδια τάξη πήρε μέρος το 2003 στο διεθνή διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που προκύρηξαν οι Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών τους "Μέρες έκφρασης και δημιουργίας" με θέμα «Αφιερώνω μια ζωγραφιά μου στους αθλητές και τις αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004». Υποβλήθηκαν 5.947 ζωγραφιές από 402 Σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης από 13 χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό: Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Βουλγαρία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Ισπανία, Ιταλία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία και F.Y.R.O.M. Η επιτροπή του διαγωνισμού ανάμεσα από όλες αυτές τις ζωγραφιές επέλεξε 450 που αποτέλεσαν αντικείμενο της Διεθνούς Έκθεσης Παιδικής Ζωγραφικής, που λειτούργησε την Άνοιξη του 2004, στη Θεσσαλονίκη. Μία από τις 450 ζωγραφιές που παρουσιάστηκαν στην έκθεση ήταν και αυτή του μαθητή μας Ηλία Κυριακόπουλου. Μπράβο στο μικρό ζωγράφο μας!

Ένα από τα έργα με τα οποία πήραν μέρος οι μαθητές μας στο διαγωνισμό

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που πραγματοποίησαν το 2003 το περιοδικό Μαθητική Χαρά και τα 7ο και 26ο Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας με θέμα «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν για την Ειρήνη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες» οι μαθητές της Β1 τάξης του Σχολείου μας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό τη κ. Μυλωνάκη Δήμητρα ήταν ανάμεσα στους βραβευθέντες.

Το 2003 στον Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό που πραγματοποίησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας η μαθήτριά μας Νικολέτα Φούκα απέσπασε το πρώτο βραβείο  και ο μαθητής μας Δημήτρης Μακρής το βραβείο μικρότερου σκιτσογράφου. Στον ίδιο διαγωνισμό τιμήθηκε με εύφημη μνεία το Σχολείο μας για την πολυπληθέστερη συμμετοχή και η κ. Δήμητρα Μυλωνάκη για τη συμμετοχή όλων των μαθητών της τάξης της και την αποστολή των έργων των μαθητών με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
 

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2002-2003


Οι μαθητές της Ε2΄ τάξης του σχολικού έτους 2001-2002 του 60ού Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, με Η κ. Παντελέου, η κ. Μυλωνάκη και μαθήτρια της τάξης στην απονομή των βραβείων.υπεύθυνες εκπ/κούς την κ. Δήμητρα Μυλωνάκη και την κ. Μαρία Παντελέου, στα πλαίσια του Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν  τα δικαιώματά τους», που διεξήγαγε η Ελληνική Επιτροπή της Unicef και είχε τίτλο εφέτος «Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου», δημιούργησαν ένα 24σέλιδο βιβλίο με θαυμάσιες ζωγραφιές και μεστά κείμενα, σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών. Το βιβλίο τους αυτό, που είχε τίτλο "Μακρινή μου φίλη", προκρίθηκε και αντιπροσώπευσε όλα τα σχολεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας στην σχετική έκθεση που διοργάνωσε η Unicef  στη Στοά του βιβλίου και άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό στις 18 Νοέμβρη 2002. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο του 60ού Δημοτικού Σχολείου Πάτρας προκρίθηκε μέσα στα 5 καλύτερα όλης της Ελλάδας και τελικά κατάφερε να αποσπάσει το τρίτο βραβείο, καθώς μια ομάδα από γνωστούς ανθρώπους των τεχνών και των γραμμάτων στην οποία συμμετείχε  και το Υπουργείο Παιδείας, βράβευσε  τα καλύτερα από αυτά την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης στις 18 Νοέμβρη 2002.
 

Οι διακρίσεις μας για το σχολικό έτος 2001-2002

"Τ' αλεπουδάκια", το περιοδικό ποΟ κ. Καψής, η κ. Μυλωνάκη κι ένα από τα Αλεπουδάκια στην απονομή των βραβείωνυ εξέδιδε η Δ1΄ τάξη για τρία συνεχή έτη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μυλωνάκη Δήμητρα, κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 450 μαθητικά έντυπα και να αποσπάσουν  έπαινο στον 9ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Εντύπων, που διοργάνωσε το 2002  η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

ΤΑ ΝΕΑ έγραψαν για την εφημερίδα μας (15/4/2002-ορίζοντες-σελ.22.4-23.5)

Απίστευτο!!! Με φωτογραφίες των συντακτών – μαθητών, με σκίτσα εκπληκτικά, με ρεπορτάζ για θέματα επικαιρότητας, ούτε δελτίο ειδήσεων να ήταν. Όταν παιδιά Δημοτικού έχουν στις ειδησεογραφικές τους σελίδες θέματα από τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη στη Μυτιλήνη και την απογραφή μέχρι το καινούριο κόμμα του Αβραμόπουλου και την απόδραση του Πάσσαρη, το λιγότερο που αξίζουν είναι συγχαρητήρια. «Τα αλεπουδάκια» του 60ού Δημοτικού της Πάτρας διεκδικούν όχι απλά την παγκόσμια αποκλειστικότητα αλλά και το βραβείο Πούλιτζερ καλύτερου ρεπορτάζ, αφού κατάφεραν να πάρουν συνέντευξη από τον Περικλή! Και οι πρωτοτυπίες δεν έχουν τέλος. Όλη η εφημερίδα είναι χειρόγραφη, ακόμη και οι διαφημίσεις. Στις «Μεγάλες …Προσδοκίες» - ακόμη και ο τίτλος είναι πανέξυπνος – οι μαθητές παρουσιάζουν τα επαγγέλματα που θέλουν να ακολουθήσουν. Η εικονογράφηση είναι σκέτη απόλαυση!»
 

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ανδρέας Τσαλίκης
Δημιουργός Copyright © 2017-2018, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 14/09/2017