Αρχική
Αρχική

Κολλάζ από καπάκια μπουκαλιών

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site

website translator plugin  
 

Κολλάζ από καπάκια μπουκαλιών
Υπ. εκπ/κός: Δήμητρα Μυλωνάκη


Θα χρειαστείτε ένα μακετόχαρτο του ενός μέτρου, κόλλα σιλικόνης και πολλά πολλά καπάκια μπουκαλιών διαφόρων χρωμάτων και σχημάτων. Για εμάς που στο σχολείο μας κάνουμε συλλογή καπακιών (βλ. σχετικά ΕΔΩ) η δημιουργία των δύο έργων τέχνης ήταν πολύ εύκολες.

Βέβαια η κατασκευή θα πρέπει να ξεκινήσει με τη διαλογή των καπακιών, το ξεχώρισμά τους δηλ. σε διάφορα χρώματα. Όταν τελειώσετε με τη διαλογή, πάνω στο άσπρο μακετόχαρτο σχεδιάστε με το μολύβι το μοτίβο που θέλετε να δημιουργήσετε. Εμείς φτιάξαμε την ελληνική σημαία και ένα μοτίβο με γεωμετρικά σχήματα. Ύστερα τοποθετήστε επάνω τα καπάκια ανάλογα με τους χρωματισμούς που θέλετε και που σας άρεσουν. Όταν συμφωνήσετε ότι αυτό είναι το κολλάζ που θέλετε να φτιάξετε αρχίστε το κόλλημα. Κολλήστε τα καπάκια με την πλάτη προς τα κάτω, γιατί έτσι είναι πιο εύκολο να τα χειριστείτε. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Στις παρακάτω παρουσιάσεις μπορείτε να δείτε ακριβώς πώς τα παιδιά της Δ΄ δημιούργησαν τα κολλάζ από καπάκια στα πλαίσια προγράμματος ανακύκλωσης.

Δραστηριότητα εύκολη, διάρκειας δύο διδακτικών ωρών για το κάθε έργο, για παιδιά μεσαίων και μεγάλων τάξεων.

  

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 02/03/2016