Αρχική
Αρχική

Χάρτινα λουλούδια

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site

website translator plugin  
 

Xάρτινα λουλούδια
Υπ. εκπ/κός: Δήμητρα Μυλωνάκη


Για να φτιάξετε αυτά τα ωραία χάρτινα, σχεδόν τρισδιάστατα λουλουδάκια χρειάζεστε χαρτί Α4 χρωματιστό ή λευκό, ψαλίδι και συρραπτικό. Φτιάχνετε έναν κύκλο πάνω στο χαρτί χρησιμοποι
ώντας ίσως ένα φλιτζάνι του τσαγιού. Μέσα φτιάχνετε έναν μικρότερο κύκλο που το χρωματίζετε. Με το ψαλίδι κόβετε γύρω γύρω το μεγάλο κύκλο και μετά κόβετε ακτίνες σε κοντινά διαστήματα μέχρι τον εσωτερικό κύκλο. Μπορείτε για μεγαλύτερη ευκολία να χρησιμοποιήσετε το πατρόν που έχουμε αναρτήσει δίπλα. Ύστερα από αυτό τσακίζετε το κάθε πέταλο στη μέση και προς τα πίσω. Πιάνετε το λουλούδι σας με το συρραπτικό πάνω σε ένα καλαμάκι και είστε έτοιμοι. Μπορείτε, αν θέλετε, να πατρόνπροσθέσετε και φύλλα.
Είναι μια κατασκευή για μικρά και μεγάλα παιδιά. Τα μικρά παιδιά μπορούν να φτιάξουν τα λουλούδια τους από το πατρόν, ενώ τα μεγάλα μπορούν να τα φτιάξουν εξ' ολοκλήρου μόνα τους. Απαιτείται μόνο μία διδακτική ώρα.

Δείτε παρακάτω πώς φτιάξανε οι δικοί μας μαθητές τα χάρτινα λουλούδια τους. Τα παιδιά της Δ΄ σχεδιάζοντας μόνα τους μετά από επίδειξη της δασκάλας και τα παιδιά της Β΄ χρησιμοποιώντας πατρόν.

 

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 02/03/2016