Αρχική
Αρχική

Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από το ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

 

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site
website translator plugin  
 

Πρόγαμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς"
Τάξη Δ΄
Υπ. εκπ/κοί: Δήμητρα Μυλωνάκη, Βασιλική Κολογεροπούλου


Στις 3/11/2016 οι μαθητές της Δ΄ τάξης και στα πλαίσια της 5ης ενότητας της Γλώσσας «Ασφαλώς κυκλοφορώ» παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» «Κυκλοφορώ με ασφάλεια».

Στόχος του Προγράμματος ήταν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την αναγκαιότητα της ύπαρξης και τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, προκειμένου να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο, είτε ως πεζοί, είτε ως επιβάτες, είτε ως ποδηλάτες.

 

Κατά τη δράση τα παιδιά περιέγραψαν προσωπικές τους εμπειρίες και βιώματα από την κίνησή τους στο δρόμο. ερμήνευσαν σήματα και πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. συζήτησαν για την κίνηση των πεζών στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο για τη σωστή και την επικίνδυνη συμπεριφορά εξασκήθηκαν παίρνοντας μέρος σε βιωματικό παιχνίδι με πεζούς πάνω σε πεζοδρόμιο και σε δρόμο και συζητώντας πώς λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες, τι είναι η διάβαση πεζών, πώς πρέπει να διασχίζουν το δρόμο από μια διάβαση, όταν υπάρχουν και κυρίως όταν δεν υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες.

Ευχαριστούμε το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς”» για την προσφορά του προγράμματος στους μαθητές μας.

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2016-2017, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 11/11/2016