Αρχική
Αρχική

Επίσκεψη στην Ακρόπολη

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

 

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site
website translator plugin  
 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη
Δ΄ τάξη
Υπ. εκπ/κοί: Β. Καλογεροπούλου, Δ. Μυλωνάκη


Στις 28 Μαρτίου 2017 οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 60 δημοτικού Πάτρας επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και τον αρχαιολογικό χώρο.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη βοήθεια των δασκάλων και της ξεναγού αρχικά περιηγήθηκαν στην Αίθουσα των Κλιτύων και ενημερώθηκαν για τα σπίτια, τα εργαστήρια, τους δρόμους και τις πλατείες, αλλά και τα χιλιάδες αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης και θαύμασαν το μεγάλο, πώρινο αέτωμα με τα λιοντάρια που κατασπαράζουν έναν ταύρο, αλλά και τους θαυμάσιους κούρους και τις κόρες. Έμαθαν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των γλυπτών στις διάφορες εποχές και τον τρόπο που οι καλλιτέχνες τα κατασκεύαζαν και τα χρωμάτιζαν, αλλά και πώς διασώθηκαν μέσα στους αιώνες.

Τέλος ξεναγήθηκαν στην αίθουσα του Παρθενώνα όπου αντιλήφθηκαν κατ' αρχήν τον τρόπο κατασκευής του ίδιου του μουσείου. Ύστερα ενημερώθηκαν για τις μετώπες, τη ζωφόρο, τον αγώνα να γυρίσουν τα γλυπτά στην πατρίδα, ποια είναι τα πρωτότυπα ποια τα αντίγραφα κλπ.

Μετά το τέλος της ξενάγησης στο Μουσείο και με ευχάριστη διάθεση ακολούθησε περίπατος στον πεζόδρομο Δ. Αρεοπαγίτου και η άνοδος στον ιερό πανάρχαιο βράχο. Εκεί η ξεναγός εξιστόρησε όλα τα ιστορικά γεγονότα που αφορούσαν τον χώρο και τα παιδιά πραγματικά απόλαυσαν τον χώρο.

 

Μετά το τέλος των ξεναγήσεων τα παιδιά συμπλήρωσαν σχετικές εργασίες προς εμπέδωση των όσων έμαθαν.

Ήταν μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική επίσκεψη που τα παιδιά αποκόμισαν πολλές γνώσεις, εικόνες και συναισθήματα και θα τη θυμούνται σίγουρα για πολύ καιρό όλοι. 

Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες των δύο τμημάτων Β. Καλογεροπούλου και Δ. Μυλωνάκη.

 

 

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2016-2017, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 27/03/2017