Αρχική
Αρχική

 

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

 

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site
website translator plugin  
 

Επίσκεψη στο Αρχαίο Ωδείο και στο Κάστρο της Πάτρας
Υπ. εκπ/κοί: Αγγελική Αυγέρου, Φωτεινή Σαρρή


Στις 5 Οκτωβρίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Αρχαίο Ωδείο και το Κάστρο της Πάτρας. Την επίσκεψη οργάνωσαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Ι. Αντωνίου και οι εκπαιδευτικοί της τάξης κ. Αγγελική Αυγέρου και κ. Φωτεινή Σαρρή.

Στο Αρχαίο Ωδείο οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η περιπέτεια του Λεύκιου και του Καλλία…».

 

Το πρόγραμμα είχε στόχο να γνωρίσει στα παιδιά το Ρωμαϊκό Ωδείο και τη λειτουργία του τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα μέσα από ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές δύο μικρά παιδιά, τα οποία μπήκαν παράνομα στο Ωδείο και κατέληξαν να γίνουν πρωταγωνιστές μιας υπέροχης θεατρικής παράστασης. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα δρώμενο εμπνευσμένο από τους  Όρνιθες του Αριστοφάνη. Στο τέλος δημιούργησαν ζωγραφιές με θέμα το Ρωμαϊκό Ωδείο και την ιστορία των δύο μικρών ηρώων που είχαν ακούσει.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 90 λεπτά. Συγγραφή παραμυθιού και μουσειοπαιδαγωγικός σχεδιασμός του προγράμματος: Αλεξία Μπαρδάκη, εκπαιδευτικός-μουσειοπαιδαγωγός. Υπεύθυνες υλοποίησης: Άρτεμις Μανιάκη και Σοφία Κασκαντίρη, αρχαιολόγοι.

Ύστερα από το Αρχαίο Ωδείο τα παιδιά επισκέφτηκαν το Κάστρο της Πάτρας. Εκεί παρακολούθησαν προβολή σχετική με την ιστορία του κάστρου, περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους, έπαιξαν, ανέβηκαν στο πιο ψηλό σημείο του κάστρου και θαύμασαν τη μοναδική θέα.

 
Ζωγραφιές του Γ1 - ανατροφοδότηση
Υπ. εκπ/κός: Φωτεινή Σαρρή

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2016-2017, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 11/10/2016