Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

 

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site
website translator plugin  
 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και 3η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού 2016-2017
Υπ. εκπ/κοί: Δορμπαράκης Θανάσης, Τζάρας Πανταζής


Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για μία πανευρωπαϊκή εκστρατεία που στόχο έχει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους ώστε να ενεργοποιηθούν.

 
Τα αθλήματα που μας αρέσουν, Δ2

Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε εφέτος η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 σε μια προσπάθεια να υιοθετηθεί από τα παιδιά και τους νέους της χώρας ένας πιο δραστήριος τρόπος ζωής, να παρακινηθούν οι μαθητές να συμμετέχουν σε κάθε είδους φυσική δραστηριότητα, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή και την ενίσχυση της ευεξίας.

Η φετινή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είχε θέμα «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός-Δικαίωμα για όλους".

Συμμετέχοντας το 60 Δημοτικό Πάτρας στην Εβδομάδα και στην Ημέρα Αθλητισμού πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αθλητικό κέντρο ΔΙΑΣ FOOTBALL CLUB. Εκεί όλα τα παιδιά συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες:
• Τα πρωτάκια μας έκαναν σκυταλοδρομίες με κώνους και στεφάνια.
• Τα δευτεράκια έκαναν σκυταλοδρομίες με «τούβλα» και στεφάνια.
• Τα παιδιά της Γ1 έπαιξαν μαντιλάκι (ομαδικό παιχνίδι).
• Τα παιδιά της Γ2 έπαιξαν παιχνίδι με μπαλόνια σε ζευγάρια. Το κάθε ζευγάρι προσπαθούσε να σπάσει το μπαλόνι κάποιου άλλου ζευγαριού.
• Η Δ΄ έπαιξε σκυταλοδρομίες με παπούτσια.
• Η Ε΄ έπαιξε σκυταλοδρομίες με μπαλόνια και στεφάνια.
• Η ΣΤ΄ έπαιξε παιχνίδι με μπαλάκια. Το κάθε τμήμα πήρε από ένα μισό του γηπέδου και οι παίχτες προσπάθησαν να ξεφορτωθούν τα μπαλάκια τους πετώντας τα στο αντίπαλο πεδίο. Νικήτρια ήταν η ομάδα που στο πεδίο της βρέθηκαν τα λιγότερα μπαλάκια.
• Όλες οι τάξεις πήραν μέρος σε παιχνίδι διελκυστίνδας και διασκέδασαν πολύ.
• Στο γήπεδο επίσης πραγματοποιήθηκε αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στα τμήματα της ΣΤ΄ και της Ε΄.

 

Την Ημέρα Αθλητισμού το Γ1 τμήμα και το Δ2 επισκέφτηκαν το 1ο Ειδικό Σχολείο Πάτρας και οι μαθητές των δύο σχολείων πραγματοποίησαν κοινές αθλητικές δραστηριότητες.

Οι δύο Γυμναστές του 1ου Ειδικού αρχικά μίλησαν στα παιδιά για την αξία και τη χαρά του αθλητισμού και για το πώς ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους και να μη τους χωρίζει ο ανταγωνισμός και η αγωνία για τη νίκη. Ύστερα τα παιδιά στην αυλή έπαιξαν μπάσκετ και διάφορα συμμετοχικά παιχνίδια.

 

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Ειδικού Σχολείου για τη φιλοξενία και τις ωραίες δραστηριότητες που ετοίμασαν για την ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2016-2017, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 06/10/2016