Αρχική
Αρχική

Επίσκεψη στο Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη βιομάζα

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

 

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site
website translator plugin  
 

Επίσκεψη στο Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη βιομάζα
Υπ. εκπ/κοί: Τσιπροπούλου Ευφροσύνη, Παναγιωτόπουλος Γιάννης


Στις 13 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 60ού Δημοτικού Πάτρας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη βιομάζα που βρίσκεται στο Μονοδέντρι Πατρών.

Το Κέντρο στεγάζεται στο παλιό, πέτρινο αλλά πρόσφατα ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο Μονοδεντρίου. Εκεί ο κ. Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΑΔΕΠ Α.Ε. μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες, μέσα από 14 εκθεματικές ενότητες, για πολλά θέματα που γνωρίσαμε στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για θέματα όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η υπερθέρμανση του πλανήτη μας, η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στη ζωή μας και το φυσικό περιβάλλον, η κατανάλωση ενέργειας - εξοικονόμηση και ΑΠΕ, ενώ η τελευταία ενότητα των πληροφοριακών επικοινωνιών πραγματεύτηκε θέματα που αφορούν στη βιομάζα (όλων των τύπων) και την ενεργειακή της αξιοποίηση.

Τέλος, στον προαύλιο χώρο είδαμε από κοντά τη μονάδα που επεξεργάζεται τα τηγανέλαια και ένα φωτοβολταϊκό πάνελ σε λειτουργία.

Την επίσκεψη οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί της τάξης Ευφρ. Τσιπροπούλου και Γ. Παναγιωτόπουλος

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2016-2017, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 18/10/2016