Αρχική
Αρχική

Επίσκεψη στη Βουλή

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

 

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site
website translator plugin  
 

Επίσκεψη στη Βουλή και το ΙΜΕ
ΣΤ΄ τάξη
Υπ. εκπ/κοί: Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Ευφροσύνη Τσιπροπούλου


Στην Αθήνα βρεθήκαμε στις 9 Δεκεμβρίου 2016 43 μαθητές της Στ’ τάξης του 60ου Δημοτικού Σχολείου. Πρώτος προορισμός μας ήταν η Βουλή των Ελλήνων. Εκεί, αφού παρακολουθήσαμε μία προβολή σχετική με την ιστορία του κτιρίου, αλλά και της δημοκρατίας μας, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε δύο εντυπωσιακές αίθουσες.

Η πρώτη ήταν η αίθουσα που φιλοξενεί εκθέσεις που διοργανώνει το Κοινοβούλιο τιμώντας μεγάλες προσωπικότητες και γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Εμείς ξεναγηθήκαμε στην έκθεση – αφιέρωμα στον Ελεθ. Βενιζέλο.

 

Η δεύτερη ήταν η αίθουσα του Κοινοβουλίου όπου εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2017. Έτσι μπήκαμε κι εμείς στα άνω δυτικά θεωρεία και παρακολουθήσαμε λίγη ώρα τη συνεδρίαση των βουλευτών. Ακούσαμε δε τον πρόεδρο της Βουλής να αναγγέλλει την είσοδό μας στην αίθουσα και τους βουλευτές να μας χειροκροτούν. Μέσα στη Βουλή μάς περίμενε και μία έκπληξη. Συναντήσαμε τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Ριζούλη, οποίος είναι δάσκαλος σε γειτονικό σχολείο και μάλιστα το σπίτι του είναι κοντά στο σχολείο μας. Μας καλωσόρισε στη Βουλή και μας ευχήθηκε για τις γιορτές που έρχονται.

Μετά τη Βουλή πήγαμε στο ΙΜΕ όπου παρακολουθήσαμε μία τρισδιάστατη παράσταση με θέμα «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ». Ήταν εντυπωσιακή. Η στιγμή της στέψης του αυτοκράτορα που γινόταν εντός του ναού στη βυζαντινή περίοδο θα μας μείνει αξέχαστη.

Τελευταία στάση ήταν στο Λουτράκι και το γεύμα σε εστιατόριο. Το φαγητό ήταν πολύ προσεγμένο και η βόλτα μετά στην παραλία μας χαλάρωσε όλους. Ήταν φανταστική εκδρομή!

Μας συνόδεψαν οι δάσκαλοί μας κ. Φρ. Τσιπροπούλου και Γ. Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Γ. Αντωνίου.

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2016-2017, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 21/12/2016