Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site
website translator plugin  

Δραστηριότητες 2013-2014

 


Κατά τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι εξής δραστηριότητες:

 

Eπιμορφωτική συνάντηση με το Σχολικό Σύμβουλο της Περιφέρειάς μας.

 

Στις 17 Οκτωβρίου και στις 7 Νοεμβρίου ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας κ. Ν. Μάνεσης πραγματοποίησε στο σχολείο μας επιμορφωτική - παιδαγωγική συνάντηση  με μορφή βιωματικού εργαστηρίου που αφορούσε στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών της για τη σύνταξη σχεδίου μαθήματος στα γνωστικά αντικείμενα της Α΄και Γ΄Τάξης αντίστοιχα.

 

 

 

 Στις 25 Οκτωβρίου το σχολείο μας γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου. Τη γιορτή προετοίμασε και παρουσίασε η Δ΄ τάξη με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις εκπαιδευτικούς Mακρυστάθη Δώρα και Μυλωνάκη Δήμητρα. Οι μαθητές μας παρουσίασαν με υπερηφάνια περιστατικά και ιστορίες εμπνευσμένες από τον αγώνα του λαού μας για την ελευθερία. Τη χορωδία, που αποτελείτο από τους μαθητές της Ε΄, δίδαξε και συντόνισε η μουσικός του σχολείου μας, Μαρία Μεταξά. Μπράβο παιδιά!

 

 

 

 

Στις 8/11/2013 οι μαθητές της Στ΄ τάξης με τις δασκάλες τους Mαρία Παντελέου καιΓιολάντα Σπηλιωτοπούλου επισκέφθηκαν τη Βουλή. Εκεί παρακολούθησαν βιντεοταινία σε ειδική αίθουσα, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου, επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και αργότερα παρακολούθησαν και την αλλαγή της φρουράς. Aρχηγός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Γιάννης Αντωνίου. 

Βουλή: Πραγματοποιούνται ενημερωτικές ξεναγήσεις στο κτήριο της Βουλής για μεμονωμένους επισκέπτες κάθε Κυριακή στις 12:00. Για να δηλώσετε συμμετοχή, τηλεφωνήστε από Δευτέρα έως Πέμπτη (9:00 - 16:00) στο 210 3692429 ή 210 3692106.
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν τη Βουλή υποβάλλουν σχετική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος της Βουλής: http://foundation.parliament.gr

 

 

 

Ο κ. Κιντής με το διευθυντή μας

 

Στις 13/11/2013 φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας συνάντηση εργασίας υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, κ. Τριαντάφυλλου Κιντή. Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Διευθυντές των δημοτικών σχολείων της 1ης & 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας. Παρευρέθηκαν επίσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι των αντίστοιχων περιφερειών.

 

 

 

 


Στις 15 Νοεμβρίου το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τη γιορτή είχαν αναλάβει τα παιδιά της  Ε΄ τάξης και οι δάσκαλοί τους, Φρόσω Τσιπροπούλου και Γιάννης Παναγιωτόπουλος. Τα συνόδεψε η χορωδία με τα παιδιά της Δ΄ τάξης και υπεύθυνη μουσικό την κ. Μεταξά. Ήταν μια πολύ πρωτότυπη γιορτή και οι μαθητές εκτός από θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν και χορευτικό δρώμενο βασισμένο στο τραγούδι του Μάνου Λοΐζου "Ο μέρμηγκας" που μας εντυπωσίασε όλους. Συγχαρητήρια σε όλους!
 

 

 

 

Στο Βυζαντινό Μουσείο

Στις 28/11/2013 η Ε΄ τάξη επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο και το Πλανητάριο. Τους μαθητές συνόδεψαν οι δάσκαλοι των τμημάτων Φρόσω Τσιπροπούλου και Γιάννης Παναγιωτόπουλος. Aρχηγός της επίσκεψης ήταν ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Γιάννης Αντωνίου. 

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Διαθέτει περισσότερα από 25,000 αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20ό αιώνα.
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα
Τηλ.: 213 213 9572, 213 213 9500

 

 

 

Συνέντευξη με πρώην μετανάστρια

 

Στις 22/11/2013 η Δ2 στα πλαίσια σχεδίου εργασίας με τίτλο "Εγώ ο ξένος" κάλεσε στην τάξη την κ. Άννα Τσατσούρη, μετανάστρια πολλά χρόνια στη Γερμανία, που μίλησε στους μαθητές για το ταξίδι της, τις συνθήκες ζωής και δουλειάς εκεί, για το αν αντιμετώπισε το ραντισμό, για τα συναισθήματα νοσταλγία της, για τους τρόπους επικοινωνίας με την οικογένειά της, για τον επαναπατρισμό της. Ήταν μια συνέντευξη που ενθουσίασε τα παιδιά.

 

 

 

 

 
Στις 26/11/2013 στα πλαίσια του προγράμματος "Ασφάλεια στο σπίτι" για την πρόληψη του παιδικού ατυχήματος, που πραγματοποιεί η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, επισκέφθηκε το σχολείο μας εθελοντικά στέλεχος της εταιρείας και ενημέρωσε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για θέματα ασφαλείας στους χώρους του σπιτιού, του σχολείου και στο παιχνίδι. Έγιναν ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση που βοήθησε στην καλύτερη κατανόηση των αιτιών που προκαλών ατυχήματα, καθώς και των τρόπων πρόληψης και αποφυγής τους. Στο τέλος της ενημέρωσης μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά το βιβλίο "Ασφάλεια στο σπίτι", που έχει εκδώσει η εταιρεία. Ευχαριστούμε πολύ για διαφωτιστική αυτή επίσκεψη!

 

 

 

  Στις 3/12/2013 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι μαθητές του Ε1 με τη δασκάλα τους κ. Φρόσω Τσιπροπούλου και το διευθυντή του σχολείου μας κ. Αντωνίου επισκέφτηκαν το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Οι μαθητές μας γνωρίστηκαν με τα παιδιά του Ειδικού, έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια μαζί καθώς και παιχνίδια της αυλής, στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο και τραγούδησαν. Τέλος έχοντας ξεπεράσει προκαταλήψεις και έχοντας κάνει πολλούς καινούριους φίλους αποχώρησαν.

           1ο Ειδικό Δημ. Σχολείο Πατρών           
Διεύθυνση: Ιππολύτης 8
Τ.Κ.- Πόλη: ΤΚ 263 34 - Πάτρα
Τηλέφωνο/Φαξ Σχολείου: 2610 330388/2610 310465

 

 

 

 


Στις 3/12/2013 στα πλαίσια Προγράμματος Διατροφής επισκέφθηκε το σχολείο μας  Ειδική Διατροφολόγος και ενημέρωσε τους μαθητές της Β΄ τάξης σχετικά με την αξία της υγιεινής (Μεσογειακής) διατροφής,  τα συστατικά των τροφών, την διατροφική αξία των λαχανικών και των φρούτων, την αξία του πρωινού και των τακτικών γευμάτων. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μάθουν από τον ειδικό τα παιδιά τις συνήθειες της σωστής διατροφής και να αποκτήσουν θετική στάση στο να καταναλώνουν ότι είναι υγιεινό και χρήσιμο για την υγεία τους.

 

 

 

 


Στις 12/12/2013 συνοδεύσαμε τα παιδιά μας στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ όπου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας "Χάνσελ και Γκρέτελ στην πρίζα". Ήταν μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, τραγούδι, πρωτότυπη, φρέσκια και με καταπληκτική σκηνοθεσία και όλοι οι μαθητές, από τους πιο μικρούς μέχρι τους πιο μεγάλους ενθουσιάστηκαν. Το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης μας παρουσίασε μια πολύ ωραία άποψη του γνωστού παραμυθιού, με χαρούμενα διαλείμματα ανάμεσα στην πατρική προδοσία, ωραία αρχή και ένα γλυκό τέλος με αποτέλεσμα η παιδική ψυχή να μην ραγίζει και τόσο πολύ από τη φοβερή αυτή ιστορία. Συγχαρητήρια στους συντελεστές.

 

 

 

 

Την ίδια μέρα 12/12/2013 πήγαμε και μια βολτούλα στο φάρο για να εκμεταλλευτούμε την όμορφη, ηλιόλουστη μέρα. Τα παιδιά έπαιξαν και μάζεψαν ήλιο μετά τις κρύες μέρες του χειμώνα που είχαν περάσει λίγο πριν.

 

 

 

 

 

 

Στις 16/12/2013 Σύλλογος Διδασκόντων οργάνωσε Παιδαγωγική Ημερίδα για τους γονείς του Σχολείου. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν: α) Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους στη μελέτη, με εισηγητές τον κ. Ιωάννη Δ. Καραντζή, Επίκουρο Καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Παν/μίου Πατρών και τον κ. Νικόλαο Μάνεση, Σχολικό Σύμβουλο του σχολείου. β) Συναισθηματική Σύνδεση και Επικοινωνία, με εισηγήτρια την κ. Οικονόμου Φυλιώ, Οικογενειακή Σύμβουλο, Marte Meo practioner. Μετά τις εισηγήσεις των ειδικών ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς των μαθητών του σχολείου όπου τέθηκαν προβληματισμοί και δόθηκαν προτάσεις και λύσεις.

 

 


Στις 18/12/2013 ο Σύλλογος Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία ως μια πράξη συμπαράστασης προς τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Ευχαριστούμε όλους τους καθημερινούς ήρωες που συμμετείχαν σε αυτήν την πράξη αγάπης.

 

 

 


Στις 23/12/2013 γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα. Νεράιδες, ελαφάκια, δώρα, μήνες, εποχές, ο παλιός χρόνος, ο νέος χρόνος και ένα σωρό άλλα διάσημα πρόσωπα επισκέφθηκαν τη θεατρική σκηνή του σχολείου μας και όλοι μαζί αποχαιρετήσαμε τα παλιά και δώσαμε ραντεβού για νέες σχολικές περιπέτειες το 2014. Τη γιορτή παρουσίασε η Β΄ τάξη με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Σταυρούλα Λίγγρη και την κ. Μίνα Μάντζαρη. Μπράβο, Δευτεράκια, ήσασταν καταπληκτικά!

 

 

 

 

 

Στην Κιβωτό της Αγάπης

Στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» βρέθηκε στις 23/12/2013 ο διευθυντής του σχολείου μας Ιωάννης Αντωνίου και η δασκάλα Αγγελική Αυγέρου και παρέδωσαν τρόφιμα και ρουχισμό που συγκεντρώθηκαν από το εκπαιδευτικό προσωπικό.  Τη βοήθεια παρέδωσαν στον πρόεδρο του ιδρύματος Σπύρο Σερέτη. Εκ μέρους του σχολείου μας ο κ. Αντωνίου ευχήθηκε καλή δύναμη στη διοίκηση, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλοξενούμενους της «Κιβωτού της Αγάπης». Την ίδια μέρα επισκέφθηκαν το ίδρυμα και ο Δήμαρχος Πατρέων, κ. Γιάννης Δημαράς, με τον αντιδήμαρχο κ. Στανίτσα.

«Κιβωτός της Αγάπης»
Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 29 , ΠΑΤΡΑ
Τηλ: 2610 222280 , 2610 225525   Fax: 2610 622598  Μail: info@kivotosagapis.gr

 

 

 

Στα εγκαίνια της μονάδας βιοντίζελ

Στις 15/1/2014 οι μαθητές της Στ΄ τάξης με τις δασκάλες τους Σπηλιωτοπούλου Γιολάντα και Παντελέου Μαρία και με το διευθυντή του σχολείου μας κ. Αντωνίου παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του Ενεργειακού Κέντρου Πληροφόρησης για τη βιομάζα στο παλαιό δημοτικό σχολείο Μονοδενδρίου, που δημιούργησε ο Δήμος Πατρέων και η ΑΔΕΠ.

Το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα είναι ένας κόμβος που παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και καθοδήγηση σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης των υπολειμμάτων της δασικής και της αγροτικής ξυλώδους βιομάζας για παραγωγή ενέργειας.
Τηλ.:
2610361747  email: patras.biomass.office@gmail.com

 

 


 

Στις 29/1/2014 φιλοξενήσαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας την επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος ΠΕ11 Μένη Κούρου για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλων των δημοτικών διαμερισμάτων των δήμων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου. Στην συνάντηση που είχε θέμα «Η Διαχείριση της Σχολικής Ταξης» οι συνάδελφοι γυμναστές δούλεψαν σε ομάδες, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και αντάλλαξαν απόψεις. Στις εργασίες της Παιδαγωγικής συνάντησης συμμετείχαν και οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 2ης και 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε., Ν. Μάνεσης και Α. Ρογδάκη, αντίστοιχα.

 

 

 

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

Στις 28/2/2014 οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφθηκαν το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Τα παιδιά συνόδευσαν οι δάσκαλοι των τμημάτων Γ. Παναγιωτόπουλος και Φ. Τσιπροπούλου, η δασκάλα Αγγλικών Τ. Παπαδοπούλου και οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Πατρών που κάνουν αυτόν τον καιρό την πρακτική τους στο σχολείο μας.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
Nέα Εθνική οδός Πατρών - Αθηνών 38-40 26442 Πάτρα
Tηλ.: 2610 420645, fax. 2610 423386
Email: nampatraspress@gmail.com

 

 

 

 

 

Στις 13/3/2014 στα πλαίσια προγράμματος στοματικής υγιεινής επισκέφθηκε το σχολείο μας ο οδοντίατρος Αιμίλιος Ρόκκας και ενημέρωσε τους μαθητές της Α΄ τάξης για θέματα φροντίδας των δοντιών τους, όπως ποιες τροφές να αποφεύγουν και πώς να τα πλένουν σωστά. Στο τέλος της ενημέρωσης μοιράστηκαν στα παιδιά πακετάκια με παιδικές οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες.

 

 

 

 

Στις 24/3/2014 τιμώντας την Ελληνική Επανάσταση παρακολουθήσαμε μια καταπληκτική θεατρική παράσταση γεμάτη νοήματα και αλήθειες, εφάμιλλη των παραστάσεων των μεγάλων θεατρικών σκηνώνΤην παράσταση ανέβασαν οι 50 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, οι οποίοι ερμήνευσαν ΟΛΟΙ τους ρόλους τους με καταπληκτική άνεση και περίσσιο ταλέντο! Ενθουσιαστήκαμε όλοι και μικροί και μεγάλοι τους απολαύσαμε και τους καμαρώσαμε. Μπράβο, παιδιά! Συγχαρητήρια και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν σκληρά για να πραγματοποιηθεί η υπέροχη αυτή γιορτή και κυρίως στις δασκάλες της Στ΄ κ.κ. Σπηλιωτοπούλου Γιολάντα και Παντελέου Μαρία, καθώς και στη θεατρολόγο μας Πετρουλή Νικολίτσα.

 

 

 

 


Στις 26/3/2014 στα πλαίσια προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής επισκέφθηκε τη Γ΄ τάξη υπεύθυνος του Τμήματος της Τροχαίας Πατρών και ενημέρωση τους μαθητές με απλό και κατανοητό τρόπο και με τη συνοδεία πλούσιου εποπτικού υλικού, πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί, ως επιβαίνοντες οχημάτων και ως ποδηλάτες. Ο υπαστυνόμος επέμεινε κυρίως στα σημεία που κάνουν συνήθως λάθος τα παιδιά και μπορούν να αποβούν μοιραία, όπως το να μη φορούν ζώνη, να μεταφέρουν το παιχνίδι τους στο δρόμο, να μη φορούν κράνος στο ποδήλατό τους κλπ.

 

 

 

 

 


Στις 30/3/2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας φιλοξενήσαμε την καταπληκτική θεατρική παράσταση "Γραμματιζούμενοι" του Βασίλη Ρώτα. Την παράσταση ανέβασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θέας για φιλανθρωπικό σκοπό. Ήταν ένα έργο μέσα στο πνεύμα της εποχής που το τίμησε με την παρουσία της όλη η τοπική κοινωνία.

 

 

 

 

 Στις 31/3 και 1/4 τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων. Τα παιδιά συμμετείχαν σε μια σειρά βιοματικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών με τα οποία διασκέδασαν, συνειδητοποίησαν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά και κυρίως έμαθαν τους κανόνες του οδικού δικτύου.

 

 

 

 

 

 
Στις 4/4 η Δ΄ τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών. Τα παιδιά είδαν με τα μάτια τους τα ευρήματα, έμαθαν για τον πολιτισμό της Αρχαίας Αθήνας και ανέσυραν όσα είχαν μάθει στο μάθημα της ιστορίας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες της τάξης, Μυλωνάκη Δήμητρα και Μακρυστάθη Δώρα και ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Αντωνίου.

Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15,  11742 Αθήνα
Σχολικές κρατήσεις:
Τηλ.: 210 9000903, email: schoolbookings@theacropolismuseum.gr

 

 

 

 

Στις 8/4 η Γ΄ τάξη επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία. Τα παιδιά πρώτα πήγαν στο Μουσείο όπου είδαν αξεπέραστα έργα τέχνης όπως τον Ερμή του Πραξιτέλη και τη Νίκη της Σαμοθράκης και έμαθαν την τοπική ιστορία. Αργότερα επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο όπου είδαν από κοντά το ναό του Δία, την Παλαίστρα και φυσικά έτρεξαν στο στάδιο των ολυμπιακών αγώνων. Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες της τάξης, Β. Καλογεροπούλου και Α. Αυγέρου και ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Αντωνίου.
 

 

 

 

 


Eπίσης στις 8/4 τα πρωτάκια της Α2 επισκέφθηκαν το ταχυδρομείο της συνοικίας μας. Αφού από προηγούμενες ημέρες έγραψαν τις επιστολές  τους και προετοίμασαν τους φακέλους τους, με τα γράμματά τους στα χέρια πήγαν στο ταχυδρομείο, στάθηκαν στην ουρά σαν όλους τους πολίτες, αγόρασαν τα γραμματόσημά τους και έριξαν τελικά τους φακέλους τους στο κίτρινο κουτί. Την επίσκεψη προετοίμασε και οργάνωσε η δασκάλα της τάξης Χριστίνα Γεωργακοπούλου.

 

 

 

 

 

Στις 7/5/2014 τα πρωτάκια μας παρακολούθησαν Πρόγραμμα για τη Στοματική Υγιεινή και τις διατροφικές συνήθειες για γερά δόντια με σκοπό την αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των μαθητών. Το Πρόγραμμα διεξήχθη από το Τμήμα Υγείας της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν. Αχαΐας και η παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε από ειδικούς κοινωνικούς επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας.

 

 

 

 

 

Στις 12/5/2014 η Στ΄ πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις Μυκήνες και στο Ναύπλιο. Τα παιδιά στις Μυκήνες είδαν τον αρχαιολογικό χώρο  και θυμήθηκαν την πόλη κράτος και μπήκαν στους θολωτούς τάφους. Στο Ναύπλιο επισκέφθηκαν το Παλαμήδι και τον προμαχώνα όπου φυλακίστηκε ο Θ. Κολοκοτρώνης, τον Άγιο Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, περπάτησαν στην παλιά πόλη με τα στενά σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια,  θαύμασαν την παλιά βουλή, το ανάκτορο Ιωάννη Καποδίστρια, το σπίτι του Θ. Κολοκοτρώνη και άλλα ιστορικά κτήρια που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος. Την επίσκεψη οργάνωσαν και συνόδευσαν τα παιδιά οι δασκάλες της τάξης Σπηλιωτοπούλου Γιολάντα και Παντελέου Μαρία καθώς και ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Αντωνίου.

 

 

 

Στις 12/5 οι δασκάλες της Δ΄ οργάνωσαν στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Πουρναρόκαστρου. Οι μαθητές εκεί ενημερώθηκαν σχετικά με την περιοχή Natura 2000 του Παναχαϊκού Όρους και είδαν πλούσιο οπτικό υλικό από τις περιοχές του βουνού. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν ανάβαση και αργότερα κατάβαση πεζοπορικής διαδρομής κατά την οποία απόλαυσαν τη θέα προς τον Πατραϊκό και την πόλη και υλοποίησαν βιωματικό πρόγραμμα στη φύση. Τέλος, αφού επέστρεψαν στο Πουρναρόκαστρο, ανέβηκαν στο λόφο του Προφήτη Ηλία και θαύμασαν το μικρό ναό που είναι χτισμένος από το 1851, εξερεύνησαν τα ερείπια του φράγκικου κάστρου και θαύμασαν την καταπληκτική πανοραμική θέα προς την πόλη της Πάτρας. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί της τάξης Δώρα Μακρυστάθη και Δήμητρα Μυλωνάκη καθώς και η εκπαιδευτικός μουσικής Μαρία Μεταξά.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης  του Παναχαϊκού Όρους
Βασικός σκοπός του Κέντρου είναι η ανάδειξη του Παναχαϊκού όρους καθώς και η ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση σχετικά με το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.
Τηλ : 2610361 747, 2610361 744   Φαξ : 2610361 749
e-mail : konstada@adep.gr info.panachaiko@gmail.com

 

 

 

Στις 12 Μαίου η Ε' Δημοτικού επισκέφτηκε τα ηρωικά Καλάβρυτα. Tα παιδιά επιβιβάστηκαν στον οδοντωτό, πάτησαν στην μαρτυρική ράχη του Καππή και τον τόπο της Θυσίας, επισκέφτηκαν την Αγ. Λαύρα και το μέγα Σπήλαιο, ξεναγήθηκαν στα μουσεία των μοναστηριών αυτών κι έκαναν τη βόλτα τους στην πόλη των Καλαβρύτων. Ξεκουράστηκαν σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Σκεπαστό και έπαιξαν με μάλλες σε κοντινό χώρο. Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκε το πολιτιστικό πρόγραμμα που εκπονούν φέτος οι μαθητές. Την επίσκεψη οργάνωσαν οι δάσκαλοι της τάξης, Φρ. Τσιπροπούλου και Γιάννης Παναγιωτόπουλος και η εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής Νικόλ Πετρουλή.
 

 

 

 

 
Στις 13 Μαίου στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας η Α΄  τάξη επισκέφτηκε τη μονάδα  φρέσκου γάλακτος  " Πρώτο". Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο εργοστασιο απ' τους υπεύθυνους και γνώρισαν τους χώρους συλλογής, παστερίωσης και συσκευασίας του γάλακτος. Στη συνέχεια απόλαυσαν φρέσκο γάλα προσφορά της μονάδας. Η ημέρα ολοκληρώθηκε στο Πάρκο της Εγλυκάδας, όπου τα μικρούλια είχαν ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και ξεκούραση. 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Λουξ στο Κεφαλόβρυσο

Στις 22/5/2014 τα δευτεράκια επισκέφθηκαν τη Λουξ Μαρλαφέκας. Εκεί τα υποδέχτηκαν με χαρά οι εργαζόμενοι και τα ξενάγησαν στις σύγχρονες και εξελιγμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου τους έδειξαν τα στάδια παραγωγής και διανομής των αναψυκτικών που τόσο τιμούν τα πιτσιρίκια. Κατόπιν τα κέρασαν το χυμό τους και ευχαριστημένα τα μικρούλια αποχώρησαν. Η επίσκεψη οργανώθηκε από τις δασκάλες της τάξης Σαυρούλα Λίγγρη και Μίνα Μάντζαρη στα πλαίσια προγράμματος διατροφής. Τους μαθητές συνόδευσε και ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Αντωνίου.  

 

 

 

 


Στις 22/5/2014 η Γ΄ τάξη επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας όπου τα παιδιά είδαν τα εκθέματα. Ιδιαίτερα μελέτησαν στην αίθουσα της Νεκρόπολης την ταφική αρχιτεκτονική, τα κτερίσματα που βρέθηκαν στη γύρω περιοχή και τα ταφικά έθιμα των αρχαίων Ελλήνων. Αμέσως μετά επισκέφθηκαν το μυκηναϊκό οικισμό της Βούντενης και το νεκροταφείο του. Οι μαθητές είδαν από κοντά τους λαξευτούς θαλαμωτούς τάφους και αντιλήφθησαν τις πραγματικές διαστάσεις τους, τον τρόπο κατασκευής τους και τη διαδικασία της αρχαιολογικής έρευνας.

Μυκηναϊκός οικισμός & νεκροταφείο Βούντενης
Επισκέψεις
καθημερινά 08:00 π.μ.- 15:00 μ.μ.
Τηλέφωνο: 2610 459254      
Φαξ: 2610 434354

 

 

 


Στις 29/5/2014 το σχολείο μας συμμετείχε στους Αγώνες "ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ" ποδοσφαίρου στο γήπεδο DA LUZ, με τρεις ομάδες (2 αγοριών και 1 κοριτσιών) της Στ΄ τάξης. Τα παιδιά έπαιξαν 3 αγώνες 20λεπτους με ομάδες άλλων σχολείων. Ο σκοπός ήταν η συμμετοχή, η χαρά του παιχνιδιού και ο ευγενής ανταγωνισμός. Στο τέλος μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν. Τους μαθητές συνόδευσαν και υποστήριξαν στη προσπάθεια τους οι γυμναστές του σχολείου, Θ. Δορμπαράκης και Δ. Κοτσίρης, καθώς και οι δασκάλες της τάξης, Μ. Παντελέου και Γ. Σπηλιωτοπούλου.

 

 

 

 

 

Στις 6/6/2014 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο "Πρέβεδος center". Σε μια τεράστια έκταση μέσα στο πράσινο οι μαθητές μας εξερεύνησαν το πεδίο, γυμνάστηκαν, χαλάρωσαν, έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, χάρηκαν τη φύση και τις παρέες τους αποχαιρετώντας μια χρονιά γεμάτη εμπειρίες που φεύγει.

 

 

 

 

 


Στις 11/6/2014 γιορτάσαμε τη λήξη του σχολικού έτους με μια όμορφη γιορτή στην οποία πήρε μέρος όλη η σχολική κοινότητα, μαθητές, γονείς, δάσκαλοι. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με σκυταλοδρομίες, συνεχίστηκε με χορούς και θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές, προχώρησε σε χορούς του χορευτικού τμήματος και του τμήματος ζούμπα των μαμάδων και τέλειωσε με ένα μεγάλο γλέντι αργά το βράδυ. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι.

 

 

 

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2016-2017

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2015-2016

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2014-2015

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2012-2013

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2011-2012

 
Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 16/11/2017