Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site
website translator plugin  

Δραστηριότητες 2014-2015


Κατά τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι εξής δραστηριότητες:

 

Ο Απόλλωνας Πάτρας στο σχολείο μας.

 

Στις 10 Οκτωβρίου στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου οργανώθηκε στο σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία η 1η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που για το τρέχον σχολικό έτος είχε ως θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». Θεατρικά και χορευτικά δρώμενα, αθλητικές δραστηριότητες και επίσκεψη της ομάδας του Απόλλωνα ήταν μερικές από τις δράσεις που οργανώθηκαν από το Σύλλογο Διδασκόντων. Μάθετε περισσότερα....

 

 

 

 

Πηγή φωτό: http://www.thebest.gr/


 

Στις 12 Οκτωβρίου συμμετείχε το σχολείο μας στον αγώνα των 800μ. του Run Greece Πάτρας 2014 με 31 μαθητές  των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.  Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν 900 μαθητές από δημοτικά σχολεία και από το Θεραπευτικό κέντρο Μέριμνα. Στα 5 και 10 χιλιόμετρα έτρεξαν πάνω από 3500 άτομα. Συγχαρητήρια σε όλους.

 

 

 

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κάλεσε τα σχολεία όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο». Έτσι και στο δικό μας ο Σύλλογος Διδασκόντων πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις για να περάσει στα παιδιά το μήνυμα της υγιεινής διατροφής και της καθημερινής άσκησης που εξασφαλίζουν σε μικρούς και μεγάλους μια καλή ζωή. Μάθετε περισσότερα......

 

 

 

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου
Στις 27 Οκτωβρίου το σχολείο μας γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου. Τη γιορτή προετοίμασε και παρουσίασε η Δ΄ τάξη με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Καλογεροπούλου Βασιλική και Αυγέρου Αγγελική. Οι μαθητές μας παρουσίασαν θεατρικά και χορευτικά δρώμενα εμπνευσμένα από τους αγώνες του λαού μας για την ελευθερία. Τη χορωδία, που αποτελείτο από τους μαθητές της ΣΤ΄, δίδαξε και συντόνισε η μουσικός του σχολείου μας, Μαρία Μεταξά. Στα σκηνικά βοήθησε η εκπαιδευτικός εικαστικών κ. Στεφανοπούλου Κωνσταντίνα. Συγχαρητήρια σε όλους!
 

 

 

 

 

Στις 28 Οκτωβρίου το σχολείο μας συμμετείχε στην παρέλαση της εθνικής εορτής. Τους μαθητές μας συνόδευσαν ο γυμναστής του σχολείου κ. Δημήτρης Κοτσίρης και ο εκπαιδευτικός της Στ΄ τάξης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος.
 

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

 

Στις 30 Οκτωβρίου η Στ΄ πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία και την κατασκευή του κτιρίου, επισκέφθηκαν την περιοδική έκθεση της Βουλής και την αίθουσα της ολομέλειας και ενημερώθηκαν για τη δομή και λειτουργία του ελληνικού κοινοβουλίου. Επίσης επισκέφθηκαν τον Εθνικό Κήπο και το Ζάππειο μέγαρο.

 

 

 

 

Τηλεδιάσκεψη: Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Στις 4/11/2014 στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου η ΣΤ΄ τάξη είχε την ευκαιρία να πάρει μέρος στο πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης που υλοποίησε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Στην ενημερωτική αυτή δράση συνδέθηκαν ταυτόχρονα 361 σχολεία όλων των βαθμίδων της Δυτικής Ελλάδας. Κατά την τηλεδιάσκεψη εξειδικευμένοι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους συνδέθηκαν μέσω του διαδικτύου, ταυτόχρονα, με τα σχολεία αυτά και παρουσίασαν με τρόπο κατανοητό και προσιτό στους μαθητές τους κινδύνους του Διαδικτύου, την προστασία από αυτούς και την ασφαλή αντιμετώπισή τους. Υπ. εκπ/κός: Σταύρος Μαρκαντωνάτος

 

 

 


Στις 11/11/2014 στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος η Γ΄ τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Η επικοινωνία παλιά και σήμερα". Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία νΣτο Μουσείο Επιστημώνα έρθουν σε επαφή με διαφορετικά μέσα επικοινωνίας από απόσταση, από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα, σύγκριναν την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο με την επικοινωνία από απόσταση, κατανόησαν τη σημασία που έχει ένας κώδικας επικοινωνίας και καλλιέργησαν θετική στάση και καλή συμπεριφορά στη χρήση των σχετικών μέσων. Την επίσκεψη οργάνωσαν οι δασκάλες της τάξης κ. Μουρελάτου Αγάθη και κ. Μυλωνάκη Δήμητρα.
 

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας: Είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2. Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τηλ.: 2610996732

 

 

Γιορτή Πολυτεχνείου

 


Στις 17 Νοεμβρίου το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τη γιορτή είχαν αναλάβει τα παιδιά της  Ε΄ τάξης και οι δασκάλες τους Παντελέου Μαρία, Ελευθεριάδου Ευσεβεία και Κοσμίδη Γεωργία. Τα συνόδεψε η χορωδία με τα παιδιά της Δ΄ τάξης και υπεύθυνη μουσικό την κ. Μεταξά. Ήταν μια πολύ όμορφη γιορτή που ξύπνησε μνήμες και συγκίνησε τους προσκεκλημένους μας.

 

 

 

 

Στις 28 Νοεμβρίου τα τρία τμήματα της Ε΄ στα πλαίσια των μαθημάτων των Θρησκευτικών και της Τοπικής Ιστορίας πραγματοποίησαν μια ωραία περιήγηση στην ’νω Πόλη. Επισκέφθηκαν αρχικά τον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα και ύστερα το κάστρο της πόλης και φυσικά το αρχαίο ωδείο. Την περιήγηση διοργάνωσαν οι δασκάλες των τμημάτων κ. Παντελέου, κ. Ελευθεριάδου και κ. Κοσμίδη.

Ο ναός του Παντοκράτορα είναι ο πρώτος καθεδρικός ναός της Πάτρας, βυζαντινού ρυθμού και αντίγραφο του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Διακρίνεται για τους όμορφους τρούλους του, οι οποίοι εξωτερικά είναι μολύβδινοι, και τον υπέροχο εσωτερικό του διάκοσμο. Στο πέρασμα των χρόνων υπήρξε επίσης τζαμί, ναός του Αγίου Μάρκου και  νοσοκομείο για στρατιώτες.
Πατέρες Ναού: Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος, Περικλής Ρίπισης, Τηλ. Ναού: 2610279454   
http://www.inpp.gr/

 

 

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον έλεγχο του καπνίσματος


Το Νοέμβριο οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ έλαβαν μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος «HEART 2». Δείτε τα έργα τους....

 

 

 

  Στις 3 Δεκεμβρίου και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση που ήταν στις 27 Νοεμβρίου φιλοξενήσαμε στη θεατρική σκηνή του σχολείου μας την παράσταση του θεάτρου ACT "Ολόγυρα Ολότελα Ολόιδιοι". Ήταν ένα ευχάριστο θεατρικό έργο που εστίασε με χιούμορ και εξυπνάδα στο θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε συζήτηση των μαθητών με τους ηθοποιούς για τα νοήματα του έργου και το φαινόμενο της σχολικής βίας.

Υπόθεση έργου: Ένας παχουλός μπόμπιρας ταλαιπωρημένος από ξάδερφο και συμμαθητές κάνει την ημέρα των γενεθλίων του μια ευχή: "Μακάρι να ήμασταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι!". Η ευχή του πραγματοποιείται αλλά....
Πρωταγωνιστούν: Τάκης Τσίτσας, Θόδωρος Κανδηλιώτης, Δημοσθένης Χριστόπουλος, Σοφία Νικολετάκη

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


 

Από τις 3 Δεκεμβρίου και για το επόμενο χρονικό διάστημα, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία και του Κοινωνικού Σχολείου, πραγματοποιήσαμε διάφορες δράσεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές σχετικά με τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται δίπλα τους συμπαραστάτες.
 

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών


 

Στις 11 Δεκεμβρίου και στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας διάφορες δράσεις ώστε οι μαθητές να ενημερωθούν για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των παιδιών.  

 

 

 

Εθελοντική αιμοδοσία


Στις 19/12/2013 ο Σύλλογος Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία ως μια πράξη συμπαράστασης προς τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Ευχαριστούμε όλους τους καθημερινούς ήρωες που συμμετείχαν σε αυτήν την πράξη αγάπης.

Σύλλογος Πρόληψης & Βοήθειας Παιδιών Μεσογειακής Αναιμίας Πάτρας '82
Δ/νση:
25ης Μαρτίου 104 (Σπίτι του Πολίτη), Τηλ.: 2610624546,
Email : ma.patra1982@gmail.com

 

 
Στις 22/12/2014 ο διευθυντής μας κ. Αντωνίου και η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Αγγελική Αυγέρου παρέδωσαν στην "Κιβωτό της Αγάπης" τρόφιμα που συγκέντρωσαν με όλη τους την αγάπη παιδιά, γονείς και δάσκαλοι. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο μικρός Ανδρέας (μαθητής της Α2) και η μαμά του παρέδωσαν κουτιά με γάλα που συγκεντρώσαμε στηρίζοντας το "Δέντρο Αλληλεγγύης" των Γιατρών του Κόσμου. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στους συνανθρώπους που μας χρειάζονται.

«Κιβωτός της Αγάπης»
Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 29 , ΠΑΤΡΑ
Τηλ: 2610 222280 , 2610 225525   Fax: 2610 622598  Μail:
info@kivotosagapis.gr  

 

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2014

Στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας. Τα δευτεράκια ντύθηκαν, τραγούδησαν, έπαιξαν ρόλους και έδωσαν τους καλύτερους εαυτούς τους για να μεταδώσουν το μήνυμα των Χριστουγέννων. Τα πλαισίωσαν με τα τραγούδια τους τα παιδιά της Γ΄ τάξης. Για τη γιορτή εργάστηκαν εκτός από τους μικρούς μαθητές οι δασκάλες των τμημάτων κ. Μαρινάκη και κ. Μακρυστάθη, η εκπ/κός εικαστικών κ. Στεφανοπούλου και η εκπ/κός Θεατρικής Αγωγής κ. Βαρβαρίγου. Συγχαρητήρια σε όλους για την όμορφη παράσταση που μας χάρισαν!

 

 

 

Πρόγραμμα για το σχολικό εκφοβισμόΣτις 23 Δεκεμβρίου ολοκληρώσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό. Με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού όλες οι τάξεις του σχολείου αφιέρωσαν χρόνο σε σχετικές δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης, της Φιλαναγνωσίας, αλλά και διακτινίστηκαν και στα υπόλοιπα μαθήματα. Μάθετε περισσότερα....

 

 

 

Ημέρα δράσεων για την υγιεινή των χεριών

 

Στις 20 Ιανουαρίου 2015, ημέρα ενημέρωσης σχετικά με την Υγιεινή των χεριών, οι μαθητές πραγματοποίησαν δράσεις μέσα από τις οποίες έμαθαν τους τρόπους μετάδοσης των ασθενειών, τους τρόπους προστασίας από αυτές, αλλά και ποιος είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος των χεριών.

 

 

 

 

Στις 21 Ιανουαρίου στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος η Δ΄ τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας και υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Μαθαίνω πώς λειτουργεί το ραδιόφωνο". Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν την εξέλιξη και τη λειτουργία του ραδιοφώνου, να συγκρίνουν τιςΣτο Μουσείο Επιστημών δυνατότητές του από παλιά έως σήμερα και να κατανοήσουν τις αρχές της φυσικής που υποστηρίζουν τη λειτουργία του. Κατόπιν επισκέφτηκαν το Σταθμό Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών σε μια προσπάθεια να μάθουν να συμμερίζονται τα δέσποτα ζώα και να προσφέρουν την αγάπη τους. Τις επισκέψεις οργάνωσαν οι δασκάλες της τάξης κ. Καλογεροπούλου Βασιλική και κ. Αυγέρου Αγγελική.

Σταθμός Μέριμνας Ζώων Πανεπιστημίου Πατρών: Ωρες λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 09:00 - 15:00
Τρίτη, Πέμπτη: 09:00 - 15:00 και 18:00 - 20:00
Τηλ.: 2610.996200 και 2610.962181  E-mail: animalshelter@upatras.gr

 

 

 

 

Στις 28 Ιανουαρίου και στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου, αλλά και του κοινωνικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένο προσωπικό ενημερωτικές διαλέξεις στους μαθητές με αντικείμενο: "Ζητήματα οδικής ασφάλειας".

 

 

 

 

Στις 5 Φεβρουαρίου 2015, οι μαθητές της Στ’ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα που βρίσκεται στο Μονοδέντρι Πατρών. Το κέντρο χρησιμοποιεί ως κτίριο το παλιό αλλά ανακαινισμένο δημοτικό σχολείο Μονοδεντρίου. Εκεί μέσα από 14 εκθεματικές ενότητες, τα παιδιά ενημερώθηκαν για θέματα όπως  το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η υπερθέρμανση του πλανήτη μας, η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις στη ζωή μας και το φυσικό περιβάλλον, κατανάλωση ενέργειας- εξοικονόμηση και ΑΠΕ, ενώ η τελευταία ενότητα των πληροφοριακών επιφανειών πραγματεύεται θέματα που αφορούν στη βιομάζα (όλων των τύπων) και την ενεργειακή της αξιοποίηση. Επιπλέον, είδαν από κοντά τη μονάδα που επεξεργάζεται τα τηγανέλαια (σε σχετικό πρόγραμμα συμμετέχει και το σχολείο μας) ενώ η όλη ξενάγηση τελείωσε με παιχνίδι ερωτήσεων που καθήλωσε όλα τα παιδιά. Η επίσκεψη οργανώθηκε με αφορμή την επεξεργασία σχετικών ενοτήτων στο μάθημα της Φυσικής ενώ τους μαθητές συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί της τάξης Φρ. Τσιπροπούλου και Γ. Παναγιωτόπουλος.

Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη Βιομάζα: Ιωάννου Σταυροπούλου 36,
250 02
, Πάτρα. Το κέντρο έχει κατασκευαστεί στο πλαίσιο του Έργου PROFORBIOMED του Προγράμματος MED που υλοποιεί η ΑΔΕΠ Α.Ε. Τηλ.: 2610361747,
E-mail:
patras.biomass.office@gmail.com

 

 

 

Στο εργαστήρι διακόσμησης γυαλιού

 


Στις 6 και στις 9 Φεβρουαρίου τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος σχετικά με τα επαγγέλματα, επισκέφτηκαν το Εργαστήρι διακόσμησης γυαλιού "FUSING" της κ. Μαριάνας Σκόνδρα. Την επίσκεψη οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί της τάξης κ. Β. Καλογεροπούλου και κ. Α.Αυγέρου.

 

 

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

 

Στις 10 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου και με αφορμή τον 12ο εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, πραγματοποιήθηκαν σχετικές δραστηριότητες και παρουσιάσεις στου μαθητές των μεσαίων και μεγάλων τάξεων.

 

 

 

Στο Βυζαντινό ΜουσείοΣτις 13 Φεβρουαρίου η Ε΄ τάξη πήγε στην Αθήνα και επισκέφτηκε αρχικά το Βυζαντινό τμήμα του Μουσείου Μπενάκη. Ύστερα επισκέφτηκε το Πλανητάριο. Την εκδρομή οργάνωσαν οι δασκάλες των τριών τμημάτων της τάξης και τους μαθητές συνόδευσαν η κ. Παντελέου Μ., η κ. Ελευθεριάδου Β. και ο διευθυντής του σχολείου κ. Γ. Αντωνίου.

Το Μουσείο Μπενάκη είναι ο παλαιότερος μουσειακός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα ως Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου. Τα εκθέματά του καλύπτουν περισσότερους από έναν πολιτισμικούς τομείς.
Δ/νση:
Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας
, Τηλ.: 210 367 1000, Email:benaki@benaki.gr

 

 

 

Καρναβάλι στο 60

 

 

Στις 20 Φεβρουαρίου γιορτάσαμε το Πατρινό Καρναβάλι με χορό και τραγούδια στην αυλή του σχολείου οι μικρές τάξεις και οι μεγάλες στις τάξεις τους με πάρτι που είχαν διοργανώσει από πριν με μεγάλη χαρά και προσμονή. Το σχολείο συμμετείχε επίσης και στο Καρναβάλι των Μικρών.

 

 

 

 

Τηλεδιάσκεψη για ασφαλές διαδίκτυο

Στις 5 Μαρτίου 2015 το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να πάρει για 2η φορά εφέτος μέρος στο πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης που υλοποίησε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης και ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων για τους κινδύνους του Διαδικτύου, την προστασία από αυτούς και την ασφαλή αντιμετώπισή τους.  Ενημερώθηκαν επίσης και για το πρόγραμμα «Cyberkids» που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αφορά την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο. H δράση εντάσσεται στο «Κοινωνικό Σχολείο». Υπ. εκπ/κός: Σταύρος Μαρκαντωνάτος

 

 


Στις 14 Μαρτίου το σχολείο μας πήρε μέρος στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων με θέμα «Η δική μου πόλη» με δύο ομάδες και απέσπασε τιμητική διάκριση στον τομέα προγραμματισμού και σωστής λογικής. Υπεύθ. εκπ/κός: Σταύρος Μαρκαντωνάτος.
 

 

 

 

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 οι 44 μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφτηκαν το εργοστάσιο γάλακτος ¨ΠΡΩΤΟ¨ και την αρτοβιομηχανία ¨ΔΕΡΒΙΣΗ¨ στα πλαίσια προγράμματος διατροφής. Η υποδοχή και η ξενάγηση ήταν άψογη και στα δύο εργοστάσια. Τα παιδιά είδαν από κοντά όλα τα στάδια επεξεργασίας του γάλακτος και την διαδικασία παρασκευής του ψωμιού. Φόρεσαν στολές, ήπιαν γάλα και έφαγαν νόστιμα κουλούρια. Την επίσκεψη οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί της τάξης κ. Χ. Χρυσανθοπούλου και κ. Σ. Αντωνόπουλος.

 

 

 

Εκπαιδευιτκή επίσκεψη στην ΑκρόποληΣτις 23 Μαρτίου 2015 η Δ΄ τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών. Τα παιδιά θαύμασαν τα ευρήματα και έμαθαν για τον πολιτισμό της Αρχαίας Αθήνας ανασύροντας πληροφορίες από το μάθημα της ιστορίας και παρακολουθώντας εξειδικευμένη ξεναγό. Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες της τάξης, Καλογεροπούλου Βασιλική και Αυγέρου Αγγελική και ο διευθυντής του σχολείου, Γιάννης Αντωνίου.

 

 

 

Γιορτή 25ης Μαρτίου

 

Στις 24 Μαρτίου το σχολείο μας γιόρτασε την 25η Μαρτίου. Τη γιορτή είχαν αναλάβει τα δύο τμήματα της Στ΄ τάξης με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς την κ. Ευφροσύνη Τσιπροπούλου και τον κ. Γιάννη Παναγιωτόπουλο. Οι μαθητές έδωσαν μια καταπληκτική παράσταση και συγκίνησαν το κοινό που τους καταχειροκρότησε. Την παράσταση συνόδευσε με μεγάλη επιτυχία η χορωδία του σχολείου μας κάτω από την καθοδήγηση της εκπ/κού μουσικής κ. Μεταξά Μαρίας. Συγχαρητήρια σε όλους! 

 

Στις 27 Μαρτίου τα παιδιά της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πατρέας ΅ας αφηγείται…». Τα παιδιά στην αίθουσα Ιδιωτικού Βίου με τη βοήθεια της αρχαιολόγου κ. Λίλας Κουτσουμπελίτη ήρθαν σε επαφή ΅ε την καθη΅ερινή ζωή και τις ασχολίες των κατοίκων της αρχαίας Πάτρας, ΅έσω των χρηστικών καθημερινών τους αντικει΅ένων. Κατανόησαν τον τρόπο ζωή τους χάρη στις αναπαραΕπίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτραςστάσεις των οικιών και των αγροικιών που υπάρχουν στο Μουσείο. Στη συνέχεια στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγρα΅΅άτων συμπλήρωσαν σχετικό φυλλάδιο και ζωγράφισαν αντικείμενα που τα εντυπωσίασαν. Αργότερα επισκέφτηκαν και την αίθουσα της νεκρόπολης όπου συζήτησαν για τα ταφικά έθιμα των Μυκηναίων και είδαν τα είδη των τάφων και τα κτερίσματα που βρέθηκαν στην περιοχή μας. Την επίσκεψη των μαθητών οργάνωσαν οι δασκάλες των δύο τμημάτων κ. κ. Δήμητρα Μυλωνάκη και Αγάθη Μουρελάτου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
Nέα Εθνική οδός Πατρών - Αθηνών 38-40 Τηλ.: 2610 420645, fax. 2610 423386
Email: nampatraspress@gmail.com
Ανοιχτά:Τρίτη-Κυριακή 08.30- 15.00. Κάθε Δευτέρα Κλειστά.

 

 

 
 

Στις 27 Μαρτίου στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος "Το δάσος, η ανάσα μου" ο υποπυραγός Κυρίτσης Ματθαίος μίλησε στα παιδιά της Δ΄ τάξης για τη χρησιμότητα του δάσους, τις δασικές πυρκαγιές και τις αιτίες τους, για την αντιπυρική περίοδο, για το ρόλο και τα εργαλεία της δουλειάς των πυροσβεστών, για την εθελοντική εργασία των πολιτών στην προστασία των δασών. Την ομιλία οργάνωσαν οι δασκάλες της τάξης κ. Β. Καλογεροπούλου και Α. Αυγέρου.

 

 

 

 

Στις 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ανοιχτή ομιλία-συζήτηση με θέμα τη σχολική βία και τον εκφοβισμό. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δικηγόρος - καθηγητής Εγκληματολογίας) κ. ’γγελος Τσιγκρής. Στην ομιλία του ο κ. Τσιγκρής επισήμανε ότι υπάρχουν τρεις αιτίες εκδήλωσης παραβατικής συμπεριφοράς των ανηλίκων: φτώχεια, εγκληματικό παρελθόν και παθολογία της οικογένειας και έλλειψη επικοινωνίας και ελέγχου των γονέων προς το παιδί. Οι ανήλικ οι με παραβατικό ιστορικό (π.χ.  τέλεση κλοπών, πρόκληση επεισοδίων στα γήπεδα και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας), παρουσιάζουν αντίστοιχα προβλήματα στην οικογένεια και το σχολείο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε παραβατικές ομάδες, προκειμένου να αναπληρώσουν εκεί την ανθρώπινη επικοινωνία και την αναγνώριση που τους λείπει. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα πρέπει να μειωθεί η φτώχεια, να βελτιωθούν οι συνθήκες της οικογένειας και να στηριχτεί αυτή και το σχολείο. Να δημιουργηθεί μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να μειωθεί η ανεργία των νέων και να θεσμοθετηθεί ένας άμεσος και αποτελεσματικός νόμος που να καταμερίζει τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες του καθενός. Να υπάρχει δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες για όλους.
Ευχαριστούμε τον κ. Τσιγκρή για την πολύτιμη και εθελοντική συνδρομή του στην προσπάθειά μας για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία.

 

 

 

Αγώνες «ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ» 2014-2015

Την 1η Απριλίου το σχολείο μας συμμετείχε στους  Σχολικούς  αγώνες  Κλασικού Αθλητισμού μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων Ν. Αχαΐας σχολικού έτους 2014-2015 (Αγώνες «ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ»). Οι εκπ/κοι Φ.Α. Δορμπαράκης Θανάσης και Κοτσίρης Δημήτρης οργάνωσαν ομάδα 25 μαθητών/τριών από τις ΣΤ και Ε τάξεις που συμμετείχαν στα εξής αθλήματα: 50 μ., 1000 μ., μπαλάκι και άλμα σε μήκος. Τα παιδιά έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους , γνώρισαν από κοντά τα αγωνίσματα του στίβου και διασκέδασαν. Στο τέλος σε όλους και όλες που αγωνίστηκαν, απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα καθώς ο σκοπός των συγκεκριμένων αγώνων δεν είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή!!

 

 

 

Διάλεξη από τον υπεύθυνο του Δασαρχείου στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού προγράμματος "Η ανάσα μου, το δάσος"

 

Στις 3 Απριλίου και στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Η ανάσα μου, το δάσος" με το οποίο ασχολούνται οι μαθητές της Δ΄ τάξης, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο υπεύθυνος του Δασαρχείου κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου και ενημέρωσε τα παιδιά για το ρόλο της υπηρεσίας στην προστασία και διαχείριση των δασών. Ακολούθησε συζήτηση για τους τρόπους προστασίας του δάσους, αλλά και τους κινδύνους που αυτό κρύβει.

 

 

 

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

 

Στις 4 Απριλίου το σχολείο μας συμμετείχε με δυο έργα στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διεξήχθη και στην πόλη μας στο 1ο ΓΕΛ Πάτρας. Μάθετε περισσότερα....

 

 

 

Στις 20 και στις 22 Απριλίου στα πλαίσια προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής, τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής  Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς». Μια ολόκληρη πόλη με δρόμους, φανάρια, διαβάσεις, πινακίδες, μέχρι και φυλασσόμενη διάβαση τρένου περίμενε τα παιδιά. Οι υπεύθυνοι του πάρκου με βιωματικά παιχνίδια έμαθαν στους μαθητές ποια σήματα ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και φυσικά πώς να περνάνε τις διαβάσεις. Συζήτησαν μαζί τους για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν όταν βρίσκονται στο δρόμο και το πόσο σημαντική είναι η σωστή συμπεριφορά και η τήρηση του ΚΟΚ για να αποφεύγονται τα ατυχήματα. Τα παιδιά συνόδεψαν οι δασκάλες της τάξης, κ. Μουρελάτου και κ. Μυλωνάκη.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πάτρας «Πάνος Μυλωνάς
Κανελλοπούλου & Αθηνών-στις σιδηροδρομικές γραμμές
Τηλ. 2610 623348 και 2610 222678

 

 

 


Στα πλαίσια της ενότητας του βιβλίου της Γλώσσας της Γ΄ Δημοτικού "Του κόσμου το ψωμί" οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τον παραμυθικό λόγο (λαϊκά παραμύθια, αινίγματα, παροιμίες) και εξασκήθηκαν σε κείμενα κατευθυντικού λόγου (συνταγές, οδηγίες). Έμαθαν λαϊκές εκφράσεις σχετικές με το ψωμί και συζήτησαν για τη μεγάλη διατροφική του αξία. Ολοκληρώνοντας ζύμωσαν το δικό τους πιο γλυκό ψωμί του κόσμου.

 

 

Αγια-Σοφιά

 

 

Οι μαθητές της Ε1 ερεύνησαν, μελέτησαν, συνέλεξαν θέματα και φωτογραφίες και παρουσίασαν εργασία σχετική με την Αγία του Θεού Σοφία. Υπ. εκπ/κός: Παντελέου Μαρία. Μάθετε περισσότερα ....

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία ΟλυμπίαΣτις 24 Απριλίου, στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος, η Γ΄ τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική - πολιτιστική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "ΝΕΦΕΛΕΣ" του Αριστοφάνη στο θέατρο του Φλόκα. Την επίσκεψη οργάνωσε ο διευθυντής του σχολείου, κ. Αντωνίου και τους μαθητές συνόδεψαν ο ίδιος και οι δασκάλες της τάξης, κ. Μυλωνάκη και κ. Μουρελάτου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλέφωνο: +30 26240 22742
Ώρες Λειτουργίας Θερινό: 08.00-20.00

 

 

 

Στις 6 Μαΐου και στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Η ανΠεριβαλλοντική επίσκεψη στο ΚΠΕ Κρεστένωνάσα μου, το δάσος" με το οποίο ασχολούνται, οι μαθητές της Δ΄ τάξης επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Κρεστένων, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Θροΐσματα του δάσους" και πραγματοποίησαν σειρά δράσεων. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την επαφή με το δάσος, από την πρωτοτυπία των δραστηριοτήτων και τη μοναδική φιλοξενία των υπεύθυνων του ΚΠΕ. Την επίσκεψη οργάνωσαν και τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί των δύο τμημάτων μας, κ. Β. Καλογεροπούλου και κ. Α. Αυγέρου και ο διευθυντής του σχολείου μας, κ. Ι. Αντωνίου.

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων
Υπεύθυνος: Γαβράς Πέτρος
Μαθητική Εστία Κρεστένων, Τηλ. 2625022305, fax: 2625022393
e-mail: kpe.krestenon@gmail.com

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Μεσολόγγι και Καστράκι

 

Στις 8 Μαΐου στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας και της Φυσικής οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και το Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Καστράκι. Την επίσκεψη οργάνωσαν και τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων κ. Φ. Τσιπροπούλου και Γ. Παναγιωτόπουλος και ο διευθυντής του σχολείου κ. Ι. Αντωνίου.

 

 

 

Στις 13 Μαΐου τα δύο τμήματα της Β΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην αρτοποιία "ΔΕΡΒΙΣΗΣ" στην Περιβόλα και στα διυλιστήρια νερού στο Ριγανόκαμπο. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας που δουλεύει η τάξη με θέμα "Υγιεινή διατροφή" και την οργάνωσαν οι δασκάλες των τμημάτων κ. Μ. Μαρινάκη και Δ. Μακρυστάθη.

 

 

 

 

Στις 19 Μαΐου στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος "Η ανάσα μου, το δάσος" με το οποίο ασχολούνται, οι μαθητές της Δ΄ τάξης, επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Στροφιλιάς και πραγματοποίησαν σειρά σχετικών δράσεων. Την επίσκεψη οργάνωσαν και τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί των δύο τμημάτων μας, κ. Β. Καλογεροπούλου και κ. Α. Αυγέρου.

Κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς
Λάππα, Αχαία, 27052
Τηλέφωνο: 26930-31939
Fax: 26930-31959

 

Το δικό μας Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

Στα πλαίσια Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής και με στόχο να μάθουν οι μαθητές να κυκλοφορούν ως πεζοί και ως οδηγοί ποδηλάτων διαμορφώθηκε η πίσω αυλή του σχολείου σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής την Παρασκευή 23 Μαΐου 2015. Κόμβοι, σήματα κυκλοφορίας, διαβάσεις μέχρι και μια πλατεία με λουλούδια σχεδιάστηκαν πρώτα στο χαρτί και μετά μεταφέρθηκαν πάνω στην αυλή από την κ. Μουρελάτου και το γυμναστή μας, κ. Δημήτρη Κοτσίρη. Μάθετε περισσότερα....

 

 

 

 


 

Εφέτος πήραμε μέρος στη δράση του Τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Τα ευέλικτα καπάκια". Η δράση είχε ανταποδοτικό χαρακτήρα, συμμετείχαν 84 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Νομού μας και συγκεντρώθηκαν συνολικά 3.402 κιλά καπάκια που αντιστοιχούν στην αγορά 3,5 αναπηρικών αμαξιδίων. Το σχολείο μας βραβεύτηκε στην προσπάθεια αυτή για τη συλλογή 118 κιλών!

 

 

 

 

 

Στις 5  Ιουνίου το σχολείο μας πραγματοποίησε την τελική του εκδρομή στον Πρέβεδο. Συμμετείχαν όλες οι τάξεις και όλοι οι εκπαιδευτικοί. Τα παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους και διασκέδασαν κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την κουραστική διδακτική χρονιά που πέρασε.

 

 

 

Γιορτή λήξης 2014-2015

 

Στις 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή λήξης το σχολικού έτους σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων. Έκλεισε έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια δημιουργική χρονιά, μια χρονιά γεμάτη γνώσεις, δραστηριότητες, γιορτές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, μια χρονιά γεμάτη συναισθήματα και όνειρα. Σας περιμένουμε του χρόνου με χαρά.

 

 

 

 

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2016-2017

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2015-2016

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2013-2014

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2012-2013

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2011-2012

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 16/11/2017