Αρχική
Αρχική

Ημέρα Αθλητισμού 2015

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site
website translator plugin  

Δραστηριότητες 2015-2016


 

Αγιασμός 2015-2016

 

 

Την Παρασκευή 11/9/2015 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ο Αγιασμός. Όλοι υποδεχτήκαμε με ιδιαίτερη χαρά τα χαριτωμένα πρωτάκια μας.

 

 

 

Ημέρα Αθλητισμού 2015

 

Τη Δευτέρα 5/10/2015 γιορτάσαμε στο σχολείο μας τη 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα "Σχολικός αθλητισμός - Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιάκά και Παραολυμπιακά αθλήματα". Πραγματοποιήθηκαν πλήθος πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και μας επισκέφθηκε η πατρινή  πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου που μίλησε στα παιδιά για τους αγώνες της να κατακτήσει την κορυφή.

 

 

Run Greece 2015

 

Στις 11 Οκτωβρίου συμμετείχε το σχολείο μας στον αγώνα των 850μ. του Run Greece Πάτρας 2015 με 28 μαθητές  των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων. To φετινό Run Greece διοργανώθηκε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π., σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής αφού οι εγγραφές μεγάλων και μικρών ξεπέρασαν τις 4.500! .

 

 

 

Στις 12 Οκτωβρίου τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης στα πλαίσια Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που δουλεύουν εφέτος επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων. Τα παιδιά συμμετείχαν σε μια σειρά βιοματικών δραστηριοτήτων μέσα από τις οποίες έμαθαν τα σήματα, να χρησιμοποιούν τις διαβάσεις να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Υπ. εκπ/κοί Β. Καλογεροπούλου και Δ. Μακρυστάθη.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πάτρας «Πάνος Μυλωνάς
Κανελλοπούλου & Αθηνών-στις σιδηροδρομικές γραμμές
Τηλ. 2610 623348 και 2610 222678

 

 

 

 

Στις 13 Οκτωβρίου τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που δούλεψαν πέρυσι επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων. Τα παιδιά μέσα από βιοματικές δράσεις συνειδητοποίησαν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά και έμαθαν πώς να κυκλοφορούν σωστά ως πεζοί και οδηγοί. Υπ. εκπ/κοί Δ. Μυλωνάκη και Α. Αυγέρου.

 

 

 

Βράβευση για καπάκια

 

Στις 15 Οκτωβρίου 2015 στα πλαίσια της ειδικής εκδήλωσης «Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην Αχαΐα» που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το σχολείο μας βραβεύτηκε για τη δεύτερη μεγαλύτερη συγκομιδή σε πλαστικά καπάκια στο Νομό Αχαΐας, από τους ευαισθητοποιημένους μαθητές και γονείς μας.

 

 

 

Περιβαλλοντική εβδομάδα

 

 

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 12-18 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας διάφορες δραστηριότητες από όλες τις τάξεις.

 

 

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

 


Στις 27 Οκτωβρίου 2015 γιορτάσαμε το ΟΧΙ. Τη γιορτή ετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης. Τον πανηγυρικό εκφώνησε η κ. Φωτεινή Σαρρή. Στο πιάνο η μουσικός του σχολείου μας κ. Μαρία Μεταξά. Υπ. εκπ/κοί Αγγελική Αυγέρου και Δήμητρα Μυλωνάκη. Με την παρουσία του μας τίμησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας Εκπ/σης κ. Κων/νος Γιαννόπουλος.

 

 

 

 
Στις 5 Νοεμβρίου 2015 παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας "Μόμο" φροντίζοντας να έρθουν οι μαθητές μας σε επαφή με το ποιοτικό παιδικό θέατρο και το καταπληκτικό κτήριο του δημοτικού θεάτρου "Απόλλων". Ύστερα επωφεληθήκαμε από τον θαυμάσιο καιρό και πήγαμε μια βολτούλα στην πλαζ.

Η Μόμο το παιδί με τη μεγάλη φαντασία και το χάρισμα να ακούει, καταφεύγει στα ερείπια ενός αρχαίου θεάτρου, με καλούς και αυθεντικούς ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν αξία στα μικρά, σημαντικά πράγματα της ζωής. Ώσπου μια μέρα συμβαίνει κάτι αναπάντεχο: Ένας Γκρίζος κύριος από τη Χρονοτράπεζα προτείνει την εξοικονόμηση χρόνου και όλα αλλάζουν και τρέχουν . Θα καταφέρει η Μόμο να φέρει πίσω το χαμένο χρόνο στους ανθρώπους;

 

 

 Στις 11 Νοεμβρίου 2015 οι μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Περπατώ περπατώ στο μουσείο όταν τα ζώα είναι εδώ!». Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με το χώρο του Μουσείου και γνώρισαν βασικά είδη εκθεμάτων όπως αγγεία, αγάλματα και ψηφιδωτά. Τα παιδιά ανακάλυψαν ζώα και πουλιά που αποτυπώνονται στα εκθέματα του Μουσείου και στο τέλος ζωντάνεψαν μια αρχαία γιορτή προς τιμήν της θεάς Άρτεμις. Υπ. εκπ/κοί Μ. Μαρινάκη και Α. Μουρελάτου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
Nέα Εθνική οδός Πατρών - Αθηνών 38-40 Τηλ.: 2610 420645, fax. 2610 423386
Email: nampatraspress@gmail.com
Ανοιχτά:Τρίτη-Κυριακή 08.30- 15.00. Κάθε Δευτέρα Κλειστά.

 

 

 

Στις 17 Νοεμβρίου γιορτάσαμε το Πολυτεχνείο. Τη γιορτή ετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης κοι οι δάσκαλοί τους κ. Τσιπροπούλου Φρόσω και κ. Παναγιωτόπουλος Γιάννης. Στη γιορτή παρευρέθηκε και ο Σχολικός Σύμβουλος της Περιφέρειάς μας κ. Νίκος Μάνεσης. Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

 

 

Στις 24  Νοεμβρίου η Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου της Τέμενης Αιγίου παρουσίασε στο σχολείο μας θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από το παραμύθι «Ο Άγιος Γεώργιος και ο Δράκος» της συγγραφέως κ. Ελένης Παπαδοπούλου. Τους μαθητές συνόδευσαν η ίδια η συγγραφέας καθώς και η δασκάλα τους Χριστίνα Κοκκοτή. Ήταν μια πολύ ωραία παρουσίαση και όλοι οι μαθητές χάρηκαν την ωραία αυτή εκδήλωση. Ευχαριστούμε τα παιδιά της Τέμενης που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

 

 

 

  Το Βυζαντινό Μουσείο στην Αθήνα επισκέφτηκαν την Παρασκευή 27.11.15 οι μαθητές της Ε' τάξης. Με τη βοήθεια έμπειρης ξεναγού είδαν από κοντά κειμήλια και θησαυρούς που έχουν ως σημείο αναφοράς τη βυζαντινή περίοδο, που μελετούν άλλωστε και στα πλαίσια της Ιστορίας. Η εκπαιδευτική επίσκεψη περιελάμβανε και παρακολούθηση της προβολής του Ευγενιδίου Πλανηταρίου "Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ" που καθήλωσε όλους μας... Τους μαθητές συνόδεψαν οι δάσκαλοι της Ε' Παναγιωτόπουλος Γιάννης και Ευφροσύνη Τσιπροπούλου καθώς και η δασκάλα αισθητικής αγωγής Νάντια Στεφανοπούλου.

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Φιλοξενεί περισσότερα από 25.000 εκθέματα από τον 3ο αιώνα μέχρι τον σύγχρονο.
Δ/νση: Λεωφόρος Bασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα. Τηλ. 213 213 9500
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή: 09:00-16:00

 

 

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας σχετικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση, τη σωστή στάση ζωής έναντι της αναπηρίας, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπ. εκπ/κός Δ. Μυλωνάκη.  

 

 

 

Επίσκεψη ΣΤ σε Καστράκι και Μεσολόγγι

 

 

Στις 3 Δεκεμβρίου 2015 τα τρία τμήματα της Στ΄του 60 Δημοτικού Πάτρας στα πλαίσια των μαθημάτων της Φυσικής και της Ιστορίας επισκέφθηκαν το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο και το φράγμα στο Καστράκι καθώς και την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Yπ. εκπ/κοί: Παντελέου Μ., Άννινου Α., Σαρρή Φ.  

 

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή


 

Στις 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η χριστουγεννιάτικη γιορτή από τη Β΄ τάξη. Τα δευτεράκια χόρεψαν, τραγούδησαν, έπαιξαν και σκόρπισαν τη χαρά σε όλους μας με τον αυθορμητισμό και την αθωότητά τους. Υπ. εκπ/κοί Β. Ελευθεριάδου και Χ. Χρυσανθοπούλου. 

 

 

 

Επίσκεψη στο Σπίτι του Νερού

Στις 11 Ιανουαρίου 2016 η Δ΄ τάξη επισκέφτηκε το "Σπίτι του Νερού" στα πλαίσια Περιβαλλοντικού Προγράμματος που δουλεύει εφέτος. Υπ. εκπ/κοί Δ. Μυλωνάκη και Α. Αυγέρου.

«Σπίτι του Νερού» (WaterHouse) – “Κέντρο Πληροφόρησης για την εξοικονόμηση του νερού” , Παπαδιαμαντοπούλου 19
Πληροφορίες ΑΔΕΠ Α.Ε. - Ελ. Βενιζέλου 38 & Σολωμού , 26333 Πάτρα, υπεύθυνος έργου Κων/νος Κωνσταντακόπουλος, τηλ. 2610361747 , Φαξ. 2610361749

 

 

 
Στις 28 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφθηκαν το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι μαθητές κατά την ξενάγησή τους στις 60 προθήκες του εκθετηρίου ήρθαν σε επαφή με μεγάλο αριθμό συντηρημένων ζώων της ελληνικής πανίδας. Την επίσκεψη οργάνωσαν οι δάσκαλοι της τάξης Τσιπροπούλου Φρόσω και Γιάννης Παναγιωτόπουλος.

Ζωολογικό Μουσείο
Τομέας Βιολογίας Ζώων Τμήμα Βιολογίας Σχολή Θετικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Πατρών 265 00 Πάτρα, Ρίο, Τηλ.: 2610-996766
E-mail: zmup@upatras.gr

 

 

 

 

Στις 29 Ιανουαρίου γιορτάσαμε τους Τρεις Ιεράρχες και τα δευτεράκια μας έγραψαν και ζωγράφισαν γι' αυτούς. Υπ. εκπ/κός Ελευθεριάδου Βούλα.

 

 

 

Επίσκεψη της Α΄ τάξης στο Μουσείο Επιστημών


Στις 2 Φλεβάρη οι μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με το ταξίδι της φωνής. Υπ. εκπ/κοί: Μαρινάκη Μ. και Μουρελάτου Α.

Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας: Είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2. Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τηλ.: 2610996732

 

 

Επίσκεψη ΣΤ΄ τάξης στο Μουσείο Επιστημών

 

Στις 4 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Κυκλοφορώ με ασφάλεια στο διαδίκτυο". Yπ. εκπ/κοί: Παντελέου Μ., Άννινου Α., Σαρρή Φ.
 

 

 

 

 

Στις 7/2/2016 στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα τη διατροφή τα παιδιά της Β' τάξης μαζί με τις δασκάλες τους έφτιαξαν παραδοσιακούς κουραμπιέδες με σταγόνες μαύρης σοκολάτας! Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Βούλα Ελευθεριάδου και Χαρά Χρυσανθοπούλου.

 

 

Διανομή φρούτων

 

 

Στις 12 Φεβρουαρίου μετά από κάλεσμα του Δήμου μας μοιράστηκαν στους μαθητές μας 125 τελάρα ακτινίδια. Πολύ καλή πρωτοβουλία από το Δήμο Πατρέων. Ευχαριστούμε πολύ.

 

 

 

 

Στις 23 Φεβρουαρίου 2016 πήγαμε περίπατο στα γήπεδα του Δία. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τον λαμπερό ήλιο, έπαιξαν ποδόσφαιρο, παιχνίδια της γειτονιάς και βρήκαν και δικούς τους τρόπους να διασκεδάσουν. Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα.

 

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη Αλυκές Μεσολογγίου


Στις 29/2/2016 οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας στα πλαίσια Περιβαλλοντικού Προγράμματος επισκέφτηκαν το ΚΠΕ Μεσολογγίου και τις αλυκές. Στόχος της επίσκεψης ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας και να καταλάβουν πώς παράγεται το αλάτι από το νερό. Υπ. εκπ/κοί Δ. Μυλωνάκη και Α. Αυγέρου. 

Το ΚΠΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ στοχεύει στην εκπαίδευση και ενημέρωση των μαθητών για το περιβάλλον και στο να αναπτύξουν θετικές στάσεις για τη διαχείριση του Περιβάλλοντος της περιοχής τους. Τηλ.: 6973 004022 E-mail: mail@kpe-mesol.ait.sch.gr

 

 

Συζήτηση γονέων

Στις 2 Μαρτίου 2016 διεξήχθη στο σχολείο μας συζήτηση για το σημαντικότερο ίσως θέμα στο μεγάλωμα των παιδιών, τον τρόπο επικοινωνίας γονέων και παιδιών. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης.

Το Κέντρο Πρόληψης είναι ο αρμόδιος φορέας για την ενημέρωση, υποστήριξη και εκπαίδευση γονέων, εκπαιδευτικών, εθελοντών σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων & προαγωγής υγείας και λειτουργεί στην Πάτρα παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες στους πολίτες. Τηλ.: 2610226948 & 2610623290

 

 

 

Τσικνοπέμπτη

 


Στις 3/3/2016 γιορτάσαμε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Χορός, τραγούδι, κέφι, το καρναβαλικό άρμα του Δήμου και περίπου 600 σουβλάκια που προσφέρθηκαν στους μαθητές από το Σύλλογο Γονέων έκαναν την ημέρα αυτή αξέχαστη.

 

 

2ος διαγωνισμός ρομποτικής

 

 

Στις 5 Μαρτίου 2016 η ομάδα του 60 Δημοτικού Πάτρας έλαβε μέρος στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για σχολεία της Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Ο Γαλαξίας μας». Υπ. εκπ/κός Στ. Μαρκαντωνάτος.

 

 

 

 


Στις 11 Μαρτίου 2016 γιορτάσαμε το Πατρινό Καρναβάλι. Τραγούδι, χορός, παιχνίδια στα πάρτι που έκαναν οι τάξεις του σχολείου.

 

 

 

Επίσκεψη στο θεματικό πάρκο Πάτρας

Στις 11/3/2016 οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το θεματικό πάρκο "ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" (Θρύλοι και τέρατα της ελληνικής μυθολογίας). Τα παιδιά είδαν πιστές γλυπτές αναπαραστάσεις μυθικών όντων που κατοικούσαν στους αρχαίους ελληνικούς μύθους. Υπ. εκπ/κοί Β. Καλογεροπούλου και Δ. Μακρυστάθη. 

Το Θεματικό Πάρκο «Αρχαίος Κόσμος» (Μύθοι και τέρατα της ελληνικής μυθολογίας) βρίσκεται πλησίον της Βιομηχανικής περιοχής Πατρών. Ώρες λειτουργίας Γραφείου: Δευτέρα - Παρασκευή: 8:00 - 14:30 Email: info@thematikoparkopatras.gr, Τηλ.: 2610 242038, 6983 477069

 

 

 

Στις 15 Μαρτίου το σχολείο μας πήρε μέρος σε αγώνες βόλεϊ που οργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής. Οι αγώνες έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα και συμμετείχαν τα τρία τμήματα της Στ΄ τάξης με 20 κορίτσια. Οι ομάδες μας έκαναν μια καλή παρουσία και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Υπ. εκπ/κοί: Θανάσης Δορμπαράκης, Δημήτρης Κοτσίρης.

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα


Στις 16/3/2016 οι μαθητές της Στ΄τάξης επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Μουσείο Μπενάκη και το Πλανητάριο. Ήταν μια ημέρα γεμάτη πολιτισμό. Υπ. εκπ/κοί: Μ. Παντελέου, Α. Άννινου, Φ. Σαρρή.

Κάθε χρόνο περίπου 60.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, προερχόμενοι από περισσότερα από 1.600 σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισκέπτονται τη Βουλή των Ελλήνων.
Υποβολή αίτησης επίσκεψης

 

 

Γιορτή 25ης Μαρτίου

 

Στις 24/3/2016 γιορτάσαμε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με κάθε λαμπρότητα. Τη γιορτή είχαν αναλάβει τα τρία τμήματα της Στ΄ και οι δασκάλες τους κ. Παντελέου, κ. Σαρρή και κ. Άννινου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Μουρελάτου. Τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικά, χορούς και τραγούδια και όλοι τα καμαρώσαμε. Συγχαρητήρια σε όλους!

 

 

 

 

Επίσκεψη σε ναό

Την 1η Απριλίου και με αφορμή την επεξεργασία των σχετικών ενοτήτων των Θρησκευτικών της Ε' τάξης, που αφορούν στο χριστιανικό ναό και τα μέρη του, στην αγιογραφία και την κατασκευή της βυζαντινής εικόνας, στα ψηφιδωτά και τα μικροτεχνήματα, οι μαθητές της Ε' τάξης επισκέφτηκαν τον Ι.Ν. της Αγ. Τριάδος στα Ζαρουχλέικα. Εκεί οι δάσκαλοι της Ε', Ευφρ. Τσιπροπούλου  και Παναγιωτόπουλος Γ., τους μίλησαν για όλα τα παραπάνω και κάλεσαν τον π. Χρήστο Καγιαβά να απαντήσει στις ερωτήσεις των παιδιών. Τον ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και για όσα ωραία μας είπε .

 

 

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2016


Στις 8 Απριλίου 2016 η Δ1 τάξη έλαβε μέρος στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2016 με την παρουσίαση "Χωρίς πατρίδα". Το φεστιβάλ έγινε στο 3ο ΓΕΛ Πάτρας όπου οι μαθητές παρουσίασαν τη δουλειά τους. Υπ. εκπ/κός: Σταύρος Μαρκαντωνάτος.

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Ν. Αχαίας 2016
7-9 Απριλίου, 3ο ΓΕΛ/3ο ΕΠΑΛ Πάτρας

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ακρόπολη

 

 

Στις 15 Απριλίου η Δ΄ τάξη επισκέφτηκε την Ακρόπολη της Αθήνας και το υπέροχο Μουσείο της. Την επίσκεψη οργάνωσαν οι δασκάλες των δύο τμημάτων Δ. Μυλωνάκη και Α. Αυγέρου, οι οποίες και συνόδευσαν τους μαθητές.

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Καλάβρυτα

 

Στις 15/4/2016 οι μαθητές της Ε΄ τάξης  του σχολείου μας επισκέφτηκαν τα ηρωικά Καλάβρυτα. Την εκδρομή οργάνωσαν οι δάσκαλοι της Ε’, Ευφρ. Τσιπροπούλου, Γ. Παναγιωτόπουλος καθώς και η δασκάλα της Αισθητικής Αγωγής κ. Νάντια Στεφανοπούλου.

 

 

 

Let’s do it Greece 2016


Υλοποιήθηκε κατά την εβδομάδα 11 έως 15 Απριλίου 2016 στο σχολείο μας  το πρόγραμμα «Σχολική Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» με σκοπό την εφαρμογή των αρχών και επιδιώξεων της εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη στα σχολεία.

 

 

 

Επίσκεψη σε ΠΡΩΤΟ και ΔΕΡΒΙΣΗ
Στις 19 Απριλίου 2016 η Α΄ τάξη επισκέφτηκε το εργοστάσιο γάλακοτς "ΠΡΩΤΟ" και την αρτοβιομηχανία "ΔΕΡΒΙΣΗΣ". Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας και την οργάνωσαν οι δασκάλες των τμημάτων, κ. Μ. Μαρινάκη και κ. Α. Μουρελάτου.

Εργοστάσιο γάλακτος "ΠΡΩΤΟ": Εγλυκάδος 165, Πάτρα - Τηλ.: 2610641178
Αρτοβιομηχανία "ΔΕΡΒΙΣΗΣ": Αριστοτέλους 33, Περίβολα Πατρών, Πάτρα
Τηλ.: 2610 640531, E-mail: gderv@hotmail.com

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

Στις 20 Απριλίου 2016 οι μαθητές της Γ΄ τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, επισκέφτηκαν το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και τον Αρχαιολογικό χώρο της, όπου και παρακολούθησαν την πρόβα για την αφή της Ολυμπιακής φλόγας, αφού εφέτος πραγματοποιούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Την επίσκεψη οργάνωσαν οι δασκάλες των δύο τμημάτων κ. Β. Καλογεροπούλου και Δ. Μακρυστάθη.

Αρχαιολογικό Moυσείο Αρχαίας Ολυμπίας: Τηλ.: +30 26240 22742
Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ολυμπίας: Τηλ.: +30 26240 22517

 

Φεστιβάλ Δημιουργίας Αιγίου 2016

 


Στις 23 Απριλίου το σχολείο μας συμμετείχε στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας στο Αίγιο. Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Ελληνικό Κινηματογράφο και οι μαθητές των σχολείων παρουσίασαν τις δικές τους διασκευές από αξέχαστες ελληνικές ταινίες. Το σχολείο μας παρουσίασε αποσπάσματα από την ταινία "Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο". Υπεύθ. εκπ/κός: Έλενα Αλεξανδράκη.
 

 

 

Δραστηριότητες για το Πάσχα

 


Tην τελευταία εβδομάδα πριν τις διακοπές του Πάσχα όλες οι τάξεις ασχολήθηκαν με τα επίκαιρα κεφάλαια και πραγματοποίησαν σχετικές δραστηριότητες, που ευχαρίστησαν μικρούς και μεγάλους. Αυγά, κουλούρια, καλαθάκια, κουνέλια και πολλά άλλα ήταν τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν τα τμήματα των τάξεων.
 


 

 

Σχέδιο εργασίας ανθρώπινα δικαιώματα

 


Στις 9/5/2016 τα παιδιά της Δ1 τάξης στα πλαίσια της 13ης ενότητας της Γλώσσας "Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι" δούλεψαν πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπ . εκπ/κός Δ. Μυλωνάκη.
 

 

 

 

 

Στις 16/5/2016 η Γ1 τάξη στην ενότητα "Του κόσμου το ψωμί" της Γλώσσας ασχολήθηκε με τη διατροφή. Τα παιδιά έκαναν νόστιμες και υγιεινές προτάσεις για το σπίτι και το σχολείο. Ολοκλήρωσαν την ενότητα φτιάχνοντας ελιόψωμα και και τυρόψωμα. Υπ. εκπ/κός: Βάσω Καλογεροπούλου.

 

 

 

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο


Στις 20/5/2016 στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν τον Ναύπλιο. Την επίσκεψη οργάνωσαν ο διευθυντής του σχολείου, κ. Ι. Αντωνίου και οι δασκάλες των τριών τμημάτων, κ. Μ. Παντελέου, κ. Α. Άννινου και κ. Φ. Σαρρή.

 

 

Κυκλοφοριακή Αγωγή

 


Στις 24/5/2016 και στα πλαίσια του προγράμματος για την Κυκλοφοριακή Αγωγή που πραγματοποιεί η Γ΄ τάξη, ήρθε ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Πατρών, κος Αντωνιάδης Δημήτρης και ενημέρωσε σχετικά τους μικρούς μαθητές. Υπ. εκπ/κοί Β. Καλογεροπούλου και Δ. Μακρυστάθη.

 


 

 

 


Στις 27/5/2016 τα παιδιά του Β1 και Β2 στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας  με θέμα τη διατροφή ετοίμασαν μαζί με τις δασκάλες τους πολλές λιχουδιές με βάση το μέλι, όπως σαλάτα λαχανικών με βινεγκρέτ από μέλι, γιαούρτι με μέλι, ταχίνι με μέλι κλπ. Στόχος να μάθουν ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζεται το σώμα τους και να αναπτύξουν σωστές διατροφικές συνήθειες.  Υπ. εκπ/κοί: Β. Ελευθεριάδου, Χ. Χρυσανθοπούλου.

 

 

Το δικό μας πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

 


Στις 3/6/2016 και στα πλαίσια Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής και με στόχο να μάθουν οι μαθητές να κυκλοφορούν ως πεζοί και ως οδηγοί ποδηλάτων διαμορφώθηκε η πίσω αυλή του σχολείου σε πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Υπ. εκπ/κοί Β. Καλογεροπούλου και Δ. Μακρυστάθη.
 

 

 

 

 

 

Στις 3/6/2016 οι μαθητές της Β΄ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας «Περπατώ, περπατώ στο ­μουσείο, όταν τα ζώα είναι εδώ!!!». Το πρόγραμμα στόχευε στην εξοικείωση των παιδιών με τον χώρο του μουσείου και στη γνωριμία τους με βασικά είδη εκθεμάτων όπως αγγεία, αγάλματα και ψηφιδωτά. Τα παιδιά ανακάλυψαν ζώα και πουλιά που αποτυπώνονται στα εκθέματα του Μουσείου και τα προσέφεραν κατά τη διάρκεια μιας αρχαίας γιορτής στη θεά  Άρτεμη. Υπ. εκπ/κοί Β. Ελευθεριάδου και Χ. Χρυσανθοπούλου.

 

 

Επίσκεψη στη Νίκη Προαστίου

 


Στις 10/6/2016 πραγματοποιήσαμε την τελευταία εκδρομή μας για διασκέδαση και ξεκούραση μετά από την σκληρή δουλειά μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς. Πήγαμε στη Νίκη Προαστίου.
 

 

 

 

 

Γιορτή λήξης 2016

 

Τη Δευτέρα 13/6/2016 στο 60ό Δημοτικό Σχολείο Πάτρας πραγματοποιήθηκε η γιορτή για τη λήξη των μαθημάτων με επίτιμο καλεσμένο τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, κ. Κώστα Καζάκο, στον οποίο ο διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Δ. Αντωνίου απένειμε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο ελληνικό θέατρο και κινηματογράφο.

 

 

 

Λήξη μαθημάτων

 


Στις 15/6/2016 έληξε το σχολικό έτος. Οι μαθητές μας ήρθαν για τελευταία φορά στο σχολείο, αποχαιρέτισαν τους δασκάλους τους και αφήνοντας πίσω τους μια δημιουργική χρονιά ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

 

 

 

 

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2016-2017

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2014-2015

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2013-2014

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2012-2013

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2011-2012

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.
Τελευταία ενημέρωση 16/11/2017