Αρχική
Αρχική

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site
website translator plugin  

Δραστηριότητες 2016-2017


 

 

 

Στις 15/6/2017 έληξε το διδακτικό έτος για τους μικρούς μαθητές μας. Δώσαμε τίτλους προόδου, αποχαιρετίσαμε τα μικρούλια μας και γελάσαμε με τα εκτάκια που κράτησαν το σχολικό έθιμο του μπουγελώματος! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 

 

 

 

 

Ο κατά φαντασίαν ασθενής

 

Στις 14 Ιουνίου γιορτάσαμε τη λήξη του σχολικού έτους με μια καταπληκτική εκδήλωση. Τα παιδιά της Δ1 τάξης υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου του σχολείου μας, κ. Δήμητρας Μπακοθανάση, ανέβασαν τη θεατρική παράσταση "Ο κατά φαντασίαν ασθενής" του Μολιέρου.

 

 

 

 

 

 

Στις 12 Ιουνίου με μια όμορφη και λιτή γιορτή αποχαιρετήσαμε τα εκτάκια μας που είναι έτοιμα πλέον να κάνουν το επόμενο βήμα.

 

 

 

 

 

 

 


Στις 9 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε την τελευταία μας εκδρομή στο Πρέβεδος center. Τα πιτσιρίκια μας έπαιξαν μέχρι τελικής πτώσης και χάρηκαν τη φύση.

 

 

 

 

 

 

 

Στις 28 Μαΐου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πραγματοποίησε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και γονείς και παιδιά είδαν από κοντά σπάνια και όμορφα ζώα.

 

 

 

 

Ένας αρτοποιός στην τάξη

 

 

Στις 26/5/2017 τη Γ΄ τάξη επισκέφτηκε ο αρτοποιός της γειτονιάς μας στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και της ενότητας "Το ψωμί". Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη μέθοδο παρασκευής του ψωμιού, να πάρουν συνέντευξη από τον φούρναρη καθώς και να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν διάφορα είδη ψωμιού. Μάθετε περισσότερα....

 

 

 

 

 

 

 

Στις 16 Μαΐου οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης παρακολούθησαν την παράσταση "Ο Καραγκιόζης φούρναρης" στα πλαίσια μίνι project με θέμα το ψωμί, το οποίο δουλεύουν τα δύο τμήματα της Γ΄ τάξης.

 

 

 

 

 

 

Στις 5 Μαΐου η Δ΄ τάξη επισκέφτηκε το αρχαιολογικό πάρκο της Βούντενης. Εκεί τα παιδιά επισκέφτηκαν το αρχαίο νεκροταφείο με τους μυκηναϊκούς θαλαμωτούς τάφους και έμαθαν για τα ταφικά έθιμα και κυρίως για τα κτερίσματα που βρέθηκαν μέσα σε αυτούς. Μέσα από μία ωραία διαδρομή ενός περίπου χιλιομέτρου επισκέφτηκαν και τον οικισμό στο πλάτωμα Μπόρτζι και θυμήθηκαν γνώσεις σχετικές με τις πόλεις κράτη και τις ακροπόλεις.

Αρχαιολογικό Πάρκο Βούντενης
Συχαινά Πατρών, Πάτρα, θέση Μπόρτζι (Νομός Αχαΐας)
Τηλέφωνο: 2610459254 Φαξ: +30 2610434354 Email: efaacha@culture.gr
Καθημερινά από τις 8.00π.μ.-15.00μ.μ. Προσοχή ο δρόμος προς τον αρχαιολογικό χώρο είναι στενός για τα μεγάλα οχήματα.

 

 

 

Επίσκεψη στην Ακρόπολη

Στις 28 Μαρτίου 2017 η Δ΄ τάξη πήγε εκδρομή στην Αθήνα όπου επισκέφτηκε το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Μουσείο Ακρόπολης
Για τις σχολικές επισκέψεις είναι απαραίτητη η κράτηση είτε μέσω τηλεφώνου στο 210 9000903 Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 5 μ.μ., είτε μέσω υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος συμπληρώνοντας τη Φόρμα Συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ και αποστέλλοντάς την είτε με τηλεομοιοτυπία στον αριθμό 211 8002720, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση schoolbookings@theacropolismuseum.gr

 

 

 

25η Μαρτίου

 

 

Στις 24 Μαρτίου γιορτάσαμε την Ελληνική Επανάσταση. Τη γιορτή ετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης.

 

 

 

 

 

Ένας μελισσοκόμος στην τάξη μας

 


Στις 21/3/2017 ένας μελισσοκόμος επισκέφτηκε τη Δ΄ τάξη για να μιλήσει για τις μέλισσες. Την επίσκεψη οργάνωσε η κ. Καλογεροπούλου.

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στο ΜΕΤ

Στις 14 Μαρτίου 2017 η Στ τάξη επισκέφτηκε το ΜΕΤ και πιο συγκεκριμένα την έκθεση «Το νερό σε όλες του τις καταστάσεις». Την επίσκεψη οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί της τάξης στα πλαίσια του μαθήματος των Φυσικών.
 
Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών, Ρίο Τηλ.: 2610 969973/2, 2610 996732 Fax: 2610 996341 E-mail:stmuseum@upatras.gr
Είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

Την 1/3 για να υποδεχτούν τον πρώτο μήνα της άνοιξης και να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, σύμφωνα με την παράδοση, τα παιδιά του Δ1 και η δασκάλα τους ετοίμασαν βραχιολάκια με λευκές και κόκκινες κλωστές, τα γνωστά μαρτάκια. Υπ. εκπ/κός: Β. Καλογεροπούλου

 

 

 

 

 

 

 

Στις 24/2/2017 γιορτάσαμε το Πατρινό Καρναβάλι.

 

 

 

 

 


 

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και με την ευκαιρία του Καρναβαλιού έφτιαξαν τρουφομπαλάκια και κέρασαν παιδιά και δασκάλους.
Μάθετε περισσότερα....

 

 

 

 

 

 

Στις 22 Φεβρουαρίου πήγαμε βόλτα στα γήπεδα ΔΙΑΣ. Παίξαμε, κάναμε παρέες και ξεδώσαμε κάτω από ένα υπέροχο ήλιο.

 

 

 

 

 

 

  Στις 16/2/17 γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη. Για άλλη μια φορά ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με τα δωρεάν σουβλάκια σε παιδιά και γονείς και ο Δήμος Πατρέων με το Καρναβαλικό Μουσικό Άρμα, έδωσαν μια χαρούμενη καρναβαλική νότα στους μαθητές μας που χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Αυτή την όμορφη και γιορτινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χορεύοντας με τα παιδιά ο βουλευτής του νομού μας και εκπαιδευτικός κ. Ανδρέας Ριζούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος με τον ειδικό συνεργάτη του Χρήστο Μητρόπουλο και από το δήμο Πατρέων ο κ. Μωραιτης Νικόλαος και ο κ. Σίδερης Ιωάννης.

 

 

 

Στις 12/2/2017 το Άρμα Θέσπιδος παρουσίασε στο σχολείο μας "το Παιχνίδι του  Έρωτα και της Τύχης" του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου. Πρόκειται για ένα έργο, ύμνο στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς. Ευχαριστούμε το Άρμα Θέσπιδος που τίμησε το σχολείο μας με αυτή την καταπληκτική παράσταση.

Το «Άρμα Θέσπιδος» είναι ένα ευέλικτο θεατρικό σχήμα που παρουσιάζει θέατρο υψηλού επιπέδου έτσι ώστε όλοι οι θεατές και κυρίως εκείνοι που δυσκολεύονται να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου να ψυχαγωγηθούν και να τύχουν της καλλιέργειας και της αφύπνισης που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου. Υπεύθυνος: Πέτρος Βάης-Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., 69 36 585 904

 

 

 

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στο σχολείο μας από τον διευθυντή μας κ. Γ. Αντωνίου και την (νέα) πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων κα Μ. Πετράτου.  Η βασιλόπιτα μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά των νηπιαγωγείων και του δημοτικού ενώ ξεχωριστή πίτα υπήρχε και για το σύλλογο διδασκόντων και γονέων του σχολείου μας. Συνολικά βρέθηκαν 13 (!!!) φλουριά, όσα και τα τμήματα ενώ ο τυχερός απ΄ το σύλλογο διδασκόντων ήταν φέτος ο γυμναστής κ. Π. Τζάρας. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!

 

 

 


Επίσκεψη στο Ζωολογικό Μουσείο
Στις 19 Ιανουαρίου 2017 οι μαθητές των Β΄1 και Β΄2 τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργεί υπό την εποπτεία του Τμήματος Βιολογίας, και ειδικότερα του Τομέα Βιολογίας Ζώων. Τηλ. / Fax: 2610 969256, 969265, E-mail: zmup@upatras.gr

 

 

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

 

Γράμματα στον άι-Βασίλη έγραψαν τα παιδιά της Γ1 τάξης. Μπορείτε να τα διαβάστε ΕΔΩ.

Στις 23 Δεκεμβρίου τα δευτεράκια με τις δασκάλες τους μας παρουσίασαν μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή. Κλείσαμε έτσι με έναν πολύ όμορφο τρόπο το 2016.

 

 

 

 

Επίσκεψη στη Βουλή

Στις 9 Δεκεμβρίου 2016 η Στ’ τάξη επισκέφτηκε τη Βουλή των Ελλήνων, όπου παρακολούθησε τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2017 και το ΙΜΕ, όπου παρακολούθησε τρισδιάστατη παράσταση με θέμα «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».

 

 

 

 

Ημέρα ΑΜΕΑ

 


Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας σχετικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση, τη σωστή στάση ζωής έναντι της αναπηρίας, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.  

 

 

 

 

Γιορτή Πολυτεχνείου 2016


Στις 17 Νοέμβρη γιορτάσαμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τη γιορτή ετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας. Υπ. εκπ/κοί: Μαρία Παντελέου και Δώρα Μακρυστάθη.

 

 

 

 

Επιμορφωτική Ημερίδα


Μια συλλογική Επιμορφωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Νομό μας την Πέμπτη 10/11/2016, στο 60ο Δ.Σ. Πατρών με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των ειδικοτήτων και των Σχολικών Συμβούλων τους! Είχε θέμα "Η Διδακτική στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» και συμμετείχαν περίπου εκατό εκπαιδευτικοί ΠΕ 70, 71, 05, 06, 07, 08, 16, 19 & 32 των σχολικών μονάδων της 2ης Περιφέρειας.
 

 

 

 


Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από το ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς
Στις 3/11/2016 οι μαθητές της Δ΄ τάξης και στα πλαίσια της 5ης ενότητας της Γλώσσας «Ασφαλώς κυκλοφορώ» παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

Το «Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς”» είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και κύριος σκοπός του είναι η υποστήριξη δραστηριοτήτων που προάγουν την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή στοχεύοντας στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

 

 

 


Στις 27/10/2016 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Τη γιορτή ετοίμασαν οι κ.κ. Δ. Μυλωνάκη και Β. Καλογεροπούλου και παρουσίασαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης. Τα παιδιά στη γιορτή χόρεψαν και το χασάπικο "Το όνειρο του Μπενίτο" το οποίο τους δίδαξε ο γυμναστής του σχολείου μας κ. Θ. Δορμπαράκης.

 

 

 

 

Μάθημα κολύμβησης

Στις 20 Οκτωβρίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης έκαναν το πρώτο τους μάθημα κολύμβησης. Τα παιδιά μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού πήγαν στο κλειστό κολυμβητήριο "Αντώνιος Πεπανός" όπου τα υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι για το μάθημα καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

To κολυμβητήριο "Ολυμπιονίκης Αντώνιος Πεπανός"
χωρητικότητας 3,500 θέσεων περιλαμβάνει : 1 κλειστή αγωνιστική πισίνα 8 διαδρομών και 1 κλειστό καταδυτήριο, διαστάσεων. Βρίσκεται δίπλα στη λεωφόρο Πατρών - Κλάους, εντός του συγκροτήματος του Εθνικού Σταδίου Πατρών.

 

 

Επίσκεψη στο Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη βιομάζα

Στις 13 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 60ού Δημοτικού Πάτρας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης για τη βιομάζα που βρίσκεται στο Μονοδέντρι Πατρών και ενημερώθηκαν για περιβαλλοντικά θέματα.

 Το Κέντρο Ενεργειακής Πληροφόρησης για τη Bιομάζα
παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και καθοδήγηση σε φορείς, οργανώσεις, απλούς πολίτες, σχολεία κ.α. σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης των υπολειμμάτων της δασικής και της αγροτικής ξυλώδους βιομάζας για παραγωγή ενέργειας.
Για ραντεβού απευθυνθείτε στην ΑΔΕΠ Α.Ε., Ελευθερίου Βενιζέλου 38 & Σολωμού, Πάτρα.

 

 

Στο Ρωμαϊκό Ωδείο της ΠάτραςΣτις 5 Οκτωβρίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Αρχαίο Ωδείο και το Κάστρο της Πάτρας. Εκεί παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η περιπέτεια του Λεύκιου και του Καλλία…». 

Αρχαίο Ωδείο Πάτρας,
ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα στην Άνω Πόλη, κατασκευασμένο νωρίτερα από το Ωδείο της Αθήνας. Πρόγραμμα λειτουργίας 08:00 - 14:30 (εκτός Δευτέρας) Είσοδος ελεύθερη
Τηλ.: 2610220829

 

 

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2016


 

To σχολείο μας συμμετείχε στην Εβδομάδα και στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιώντας  επίσκεψη στο Αθλητικό κέντρο ΔΙΑΣ FOOTBALL CLUB και στο 1ο Ειδικό Σχολείο Πάτρας.

 

 

 

 


Πρώτο κουδούνι κι Αγιασμός στο σχολείο μας στις 12/9/2016 με ευχές για καλή σχολική χρονιά από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα Απόστολο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και αναπληρωτή Δημάρχου κ. Μελά Παναγιώτη, τον σχολικό σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας κ. Μάνεση Νικόλαο και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Αντωνίου Ιωάννη.

 

 

 

 

 

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2015-2016

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2014-2015

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2013-2014

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2012-2013

Δείτε τις δραστηριότητες του σχολικού έτους 2011-2012

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2016-2017, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.
Τελευταία ενημέρωση 16/11/2017