Αρχική
Αρχική

 

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

    Βιβλίο επισκεπτών
Βιβλίο επισκεπτών

 

 Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site
website translator plugin  

Σχέδιο εργασίας: Παραδοσιακά επαγγέλματα
Τάξη Ε1
Υπ. εκπ/κός: Φρόσω Τσιπροπούλου


Τα παιδιά της Ε1  στα πλαίσια των πρακτικών ασκήσεων των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πάτρας  πραγματοποίησαν τρίωρο σχέδιο εργασίας με θέμα τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Ποια από αυτά χάθηκαν, ποια υπάρχουν μέχρι σήμερα και ποια έχουν αλλάξει μορφή ήταν μερικά από τα θέματα που τα απασχόλησαν.

Τα παραδοσιακά μας επαγγέλματα είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά που αλλοιώνεται συνεχώς ή και εξαφανίζεται εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας και των αναγκών της κοινωνίας. Είναι σημαντικό αυτή την κληρονομιά να την διασώσουμε και να την αναδείξουμε γιατί είναι μέρος της ταυτότητάς μας και της ιστορίας μας. Οι μαθητές επεξεργάστηκαν πληροφορίες και εικόνες, ήρθαν σε επαφή με την τεχνική και τα μέσα που χρησιμοποιούσαν και κατασκεύασαν αφίσες για επαγγελματίες όπως οι: γαλατάς, τελάλης, νερουλάς, παγωτατζής, καλαθάς, σκουπάς, κανατάς, φαροφύλακας, γυρολόγος, λούστρος, υπαίθριος φωτογράφος, καστανάς, φανοκόρος, μυλωνάς, γανωτής, λατερνατζής, κουλουράς, εφημεριδοπώλης, καροτσέρης, πολλούς από τους οποίους ούτε καν τους είχαν ακούσει. Παρουσίασαν τη δουλειά τους στην τάξη.

Ύστερα ασχολήθηκαν με τα παραδοσιακά προϊόντα που παράγει η Ελλάδα όπως σταφίδα, μαστίχα, σφουγγάρι και τα επαγγέλματα που τα συνοδεύουν και δημιούργησαν μία σχετική κατασκευή. Αναπαριστώντας το επάγγελμα του φούρναρη, ένα από τα παραδοσιακότερα, ζύμωσαν και έψησαν ψωμί, δημιουργώντας μεγάλη ευχαρίστηση στην τάξη.

Τέλος αναπαράστησαν το επάγγελμα του φανοκόρου ανάβοντας φανάρια που ήταν κρεμασμένα ψηλά.

 

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 25/02/2016