Ιστολόγιο
Στο Τελευταίο Θρανίο της ΠάτραςΧάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης
  60 Δημοτικό Σχολείο Πάτρας   Mετρητής επισκέψεων
 Μετρητής επισκέψεων

Βιβλίο επισκεπτών
Βιβλίο επισκεπτών
 
  Aφήστε σημείωμα      Δείτε προηγούμενα σημειώματα     Σχετικά με το site    Όροι χρήσης

Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας!
Καλύτερη εμφάνιση ιστοσελίδας σε ανάλυση 1280Χ768    Μεγέθυνση κειμένου Ctrl και +

Στην ιστοσελίδα του 60ού Δημοτικού Σχολείου Πάτρας θα βρείτε...

Αυλή σχολείου...αν είσαι ΜΑΘΗΤΗΣ, διάφορες δραστηριότητεςπου κάνατε στο σχολείο, καλλιτεχνικά έργα που δημιουργήσατε, εκπαιδευτικά παιχνίδια, εφημερίδες που εκδώσατε, προγράμματα που πραγματοποιήσατε, διαδικτυακά μαθήματα που θα σας βοηθήσουν στο σχολείο. Αν είστε ΓΟΝΕΑΣ, μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω των ανακοινώσεών μας, να μάθετε για τη λειτουργία του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς του, για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, καθώς και για τη δράση του Συλλόγου Γονέων.
Αν είστε ΔΑΣΚΑΛΟΣ, μπορείτε μεταξύ άλλων να βρείτε χρήσιμα έγγραφα, όλα τα σχολικά βιβλία, να ενημερωθείτε για τη λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης και τις διακρίσεις του σχολείου μας.
ΟΛΟΙ έχετε τη δυνατότητα καθημερινής
επαφής μαζί μας μέσω του Ιστολογίου μας ή μέσω του chatbox μας. Και μην ξεχνάτε να επικοινωνείτε μαζί μας ή να επισκέπτεστε το βιβλίο επισκεπτών μας για σχόλια και ερωτήσεις. Απλώς επιλέξτε κατά την πλοήγησή σας από το μενού στο αριστερό πλαίσιο.
Σκοπός της ιστοσελίδας αυτής είναι η ενημέρωσή σας σχετικά με το σχολείο και τις δράσεις μας.
Όραμά μας και στόχος μας είναι να παρέχουμε στους μαθητές μας μια αξιόλογη εκπαίδευση βασισμένη στις αρχές της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, της δημοκρατίας και της ισονομίας των πολιτών, της διάχυσης των ιδεών της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος και της προώθησης της ψηφιακής επικοινωνίας.


 
Το ίντερνετ είναι συναρπαστικό, αλλά κρύβει κινδύνους. MH ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ.
Αν κάποιος σε ενοχλεί ή σε εκφοβίζει, αν κάποιος ενήλικας επικοινωνεί μαζί σου παριστάνοντας τον συνομήλικό σου, αν βρεθείς σε κάποια ιστοσελίδα που έχει πονηρό περιεχόμενο ή στρέφεται ενάντια σε άλλους ανθρώπους επειδή είναι διαφορετικοί (ρατσισμός),
ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΟΥ, ΜΙΛΑ ΣΤΟ ΓΟΝΙΟ ΣΟΥ, ΠΑΤΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ
Η
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΕΔΩ.

  

Το 2ο βραβείο της  UNICEF στο 60ο Δημοτικό Πάτρας!

 

Η ανακύκλωση στο 60 

 

Ένας αρτοποιός στην τάξη

 

Η πριγκίπισσα - ηρωίδα

Η περσινή Δ1 τάξη του 60ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας διακρίθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους: Παιδιά Πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα πάνω απ’ όλα Παιδιά" καταλαμβάνοντας το δεύτερο βραβείο με το παραμύθι «Παιδιά χελιδόνια».
Μάθετε περισσότερα....
Βραβεία UNICEF 2016
 
Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον.
Ανακυκλώνουμε χαρτί, μπαταρίες, τηγανέλαια.

Μάθετε
περισσότερα ΕΔΩ.
   Στα πλαίσια μικρού project που δουλεύουν τα τριτάκια σχετικά με το ψωμί κάλεσαν τον αρτοποιό στην τάξη τους. Μάθετε περισσότερα...

Ένας αρτοποιός στην τάξη
 
Οι μαθητές της Β2 τάξης  γράφουν παραμύθι για την πριγκίπισσα - ηρωίδα.
Μάθετε περισσότερα...  


Πρόγραμμα Ανακύκλωσης: «Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα»

 

Η γιορτή της μητέρας στο σχολείο μας 
 

 

Σχέδιο σεισμού 60ού Δημοτικού Σχολείου

Τα παιδιά της Γ2 ασχολήθηκαν με το θέμα της ανακύκλωσης των σκουπιδιών και δημιούργησαν κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.
Εδώ.....

Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα

 
Για τη γιορτή της μητέρας διδάχτηκαν τα αντίστοιχα κείμενα, έγιναν συζητήσεις και εικαστικές δημιουργίες σε όλα τα τμήματα του σχολείου. Εδώ βλέπετε μερικές από αυτές.
 

Εσωτερικός κανονισμός 60ού Δημ. Σχολείου Πατρών για τη Διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου 2016-2017.
Τοποθέτηση στο χώρο καταφυγής και αποχώρηση μαθητών ΕΔΩ.
Τοποθέτηση στον εφεδρικό χώρο καταφυγής και αποχώρηση μαθητών ΕΔΩ.
Σενάριο άσκησης σεισμού
Μέτρα προστασίας των μαθητών από διάφορους κινδύνους  ΕΔΩ.

Σχολείο
και ζαχαροπλαστική

 

Ηλιακά λεωφορεία

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
"Από εμένα για εσένα"

 

Πασχαλινές δημιουργίες

Ζαχαροπλαστική στο σχολείο

Οι μαθητές μας σε αυτήν τη σελίδα σας παρουσιάζουν συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που φτιάχτηκαν από τους ίδιους μέσα στην τάξη.
Διαβάστε περισσότερα...

     

Κατασκευή παιχνιδιών
Τα μικρούλια  της Γ1 κατασκεύασαν τα δικά τους ηλιακά λεωφορεία, αλλά και διάφορα παιχνίδια βάζοντας όλη τους τη φαντασία. Θαυμάστε τα....
ΕΔΩ....

      

Μίνι εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Από εμένα για εσένα" δούλεψαν οι μαθητές της Δ2 τάξης με εμψυχωτές τους Οδηγούς του Ελληνικού Σώματος Οδηγισμού Πάτρας. Μάθετε περισσότερα...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Από εμένα για εσένα

     

Πασχαλινές δημιουργίες
Όλες οι τάξεις πριν τις διακοπές του Πάσχα ασχολήθηκαν με πασχαλινές δημιουργίες. 
ΕΔΩ...

 

Εργασίες στο μάθημα των ΤΠΕ
ΕΔΩ

 

Νέο Αρχαιολογικό
Μουσείο Πάτρας

 

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας

 

Αρχοντικά
της Πάτρας


Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

To καινούριο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, έχει χτιστεί πάνω στην Εθνική οδό Αθήνας-Πάτρας, στεγάζει ευρήματα από την προϊστορική έως τη ρωμαϊκή εποχή που αναδεικνύουν το σπουδαίο παρελθόν της πόλης μας και μας αφήνει έκπληκτους από την ποικιλία και την ομορφιά των εκθέσεών του.
Διαβάστε περισσότερα...

 


Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πάτρας

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο βρίσκεται στο Κουκούλι και περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο. Φιλοξένησε αγώνες ποδοσφαίρου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και σήμερα έχει παραδοθεί στους πολίτες της Πάτρας. Διαβάστε περισσότερα...

 

Aρχοντικά Πάτρας

Περνάμε σχεδόν κάθε μέρα από μπροστά τους χωρίς να τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Και όμως είναι μοναδικά αρχοντικά, παλιά και σύγχρονα που πραγματικά κοσμούν την πόλη μας. Άλλα είναι τέλεια έτσι όπως είναι και άλλα χρειάζονται περισσότερη φροντίδα.
Δείτε περισσότερα...

Το φαράγγι του Βουραϊκού και ο οδοντωτός

 

Αφιέρωμα:
Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

 

Αχάια Κλάους
Οινοποιητική εταιρεία
 

 

"Πατρινό Καρναβάλι"


Το φαράγγι του Βουραϊκού

To φαράγγι του Βουραϊκού, μήκους 20 χιλ., είναι ένα από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα της χώρας μας και μέσα σ'αυτό κινείται ο οδοντωτός σιδηρόδρομος που συνδέει τα Καλάβρυτα με το Διακοπτό και είναι η πιο θεαματική σιδηροδρομική γραμμή των Βαλκανίων.
 
Μάθετε περισσότερα...

 
Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

Στο Φανάρι, στην κορυφή του πέμπτου λόφου της Πόλης και πολύ κοντά στο Πατριαρχείο αποφασίστηκε επί πατριαρχίας Ιωακείμ Γ΄ να χτιστεί νέο μεγαλόπρεπο κτίριο όπου και στεγάστηκε από το 1883 η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή που βρίσκεται υπό την πνευματική εποπτεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Μάθετε περισσότερα...

 

Αχάια Κλάους
Οι εγκαταστάσεις της ACHAIA CLAUSS βρίσκονται σε έναν λόφο, οχτώ χιλιόμετρα ΝΑ της Πάτρας. Ιδρυτής της, ήταν ο Βαυαρός Γουστάβος Κλάους που ήρθε στην Πάτρα το 1854 και δημιούργησε το Κάστρο - Οινοποιείο που διατηρείται ακέραιο έως σήμερα. Τα πέτρινα κτίρια, τα μεγάλα δρύινα σκαλιστά βαρέλια με μαυροδάφνη ενός αιώνα, η παραδοσιακή κάβα για την υποδοχή των επισκεπτών αλλά και το μοναδικό τοπίο με την εκπληκτική θέα προσελκύουν κάθε χρόνο γύρω στα 200.000 άτομα.
Μάθετε περισσότερα...

 

Πατρινό Καρναβάλι
Ο πρώτος αποκριάτικος χορός στην Πάτρα δόθηκε το 1829 στην οικία του εμπόρου Μωρέτη. Πολύ γρήγορα στήθηκαν στην πόλη διάφοροι αποκριάτικοι χοροί μεταμφιεσμένων που γίνονταν σε διάφορα αρχοντικά της Πάτρας, ενώ στις αρχές του 20ού αιώνα μεταφέρονται σε κινηματογραφικούς και θεατρικούς χώρους.
 
Μάθετε περισσότερα...

Επιστροφή στην αρχική   Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ανδρέας Τσαλίκης
Δημιουργός Copyright © 2017-2018, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.
Τελευταία ενημέρωση 02/10/2017
 

Άδεια Creative Commons
Αυτό η ιστοσελίδα χορηγείται με άδεια Creative Commons
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .