Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site
website translator plugin  

Παραμύθι: Η πριγκίπισσα - ηρωίδα
Τάξη Β2
Υπ. εκπ/κός: Μουρελάτου Αγάθη


Οι μαθητές της Β2 τάξης στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και σχεδίου εργασίας σχετικού με το παραμύθι ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους και έγραψαν το δικό τους παραμύθι για την πριγκίπισσα - ηρωίδα. Στη διαδικασία συνέβαλαν δημιουργικά οι φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών Διονυσία Λεμιώτη και Αναστασία Κατσικαρέλη.

 

Η πριγκίπισσα ηρωίδα

Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα κάστρο μαγικό ήταν μια πριγκίπισσα που το όνειρό της ήταν να γίνει ηρωίδα.

Μια μέρα βρήκε ένα λυχνάρι και το σκούπισε γιατί ήταν βρόμικο. Στη συνέχεια, πήρε το ραβδί της και πήγε στο δάσος να μαζέψει φρούτα. Εκεί, βρήκε ένα πανέμορφο λουλούδι και σκέφτηκε να το χαρίσει στον μπαμπά της. Αυτό, όμως, ήταν δηλητηριώδες. Μόλις λοιπόν το κατάλαβε αποφάσισε να μην το πάρει.

Μετά, καθώς προχώραγε στο δάσος, γνώρισε ένα ακόμη λουλούδι, το οποίο ήταν και αυτό δηλητηριώδες. Όμως, δεν το γνώρισε και το έκοψε για να το πάει γρήγορα στον μπαμπά της.

Μόλις εκείνος το μύρισε δηλητηριάστηκε και έπεσε βαριά άρρωστος στο κρεβάτι. Έτσι, το βασίλειο πέρασε στα χέρια της πριγκίπισσας. Η πριγκίπισσα βαθιά στενοχωρημένη έψαχνε τρόπο να κάνει καλά τον μπαμπά της.

Έτσι λοιπόν μετά από λίγο καιρό βρήκε ένα φίλτρο, το οποίο μόλις το έδωσε στον μπαμπά της εκείνος θεραπεύτηκε αμέσως. Ξαφνικά, εμφανίστηκε η κακιά μάγισσα η οποία πολέμησε την πριγκίπισσα παίρνοντας της το βασίλειο και κάνοντας πάλι άρρωστο τον πατέρα της. Η πριγκίπισσα απογοητευμένη πήγε κοντά στον πατέρα της για να την συμβουλέψει πώς θα νικήσει την κακιά μάγισσα και θα κάνει καλά εκείνον.

Έτσι, μετά τις συμβουλές του πατέρα της, η πριγκίπισσα πήγε όσο πιο γρήγορα μπορούσε στο δάσος για να βρει το λουλούδι εκείνο που θα τον θεραπεύσει. Εκεί που έψαχνε, βρήκε ένα μπουκαλάκι με μπλε υγρό, πίσω από ένα δέντρο. Το πήρε αμέσως και έτρεξε προς το κάστρο. Ο πατέρας της μόλις το ήπιε έγινε αμέσως καλά και πήρε πίσω το βασίλειο του. Έτσι. η ηρωίδα μας μαζί με τον πατέρα της έζησαν για πάντα ευτυχισμένοι!


 

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2016-2017, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 28/05/2017