Αρχική
Αρχική

Κατασκευή πυραμίδας υγιεινής διατροφής

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site
website translator plugin  
 

Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, που έχει οριστεί η 24η Οκτωβρίου, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κάλεσε τα σχολεία όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις, που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Σχολείο». Έτσι και στο δικό μας ο Σύλλογος Διδασκόντων πραγματοπο
ίησε μια σειρά από δράσεις για να περάσει στα παιδιά το μήνυμα της υγιεινής διατροφής και της καθημερινής άσκησης που εξασφαλίζουν σε μικρούς και μεγάλους μια καλή ζωή.

Με αφορμή την ημέρα αυτή και με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν αρχικά στους μαθητές την διαδραστική παρουσίαση του ΕΥΖΗΝ "Τα μυστικά της υγείας... για μικρούς μαθητές". Συζήτησαν με τα παιδιά για τη θρεπτική αξία των φρούτων και των λαχανικών και για τη μεγάλη αξία της άσκησης.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις:

 • Τα μικρούλια της Α΄ και της Β΄ ζωγράφισαν φρούτα και λαχανικά που αποτελούν τα βασικά μέρη μιας σωστής διατροφής.

 • Τα παιδιά της Β2 έφεραν διάφορα φρούτα της εποχής, τα καθάρισαν και τα έφαγαν συνοδεύοντάς τα με διάφορους υγιεινούς τρόπους όπως μέλι, κανέλλα κλπ.

 

 • Η Γ΄ τάξη έφτιαξε τα φυλλάδια των σωστών διατροφικών συνηθειών.

 

 • Κατασκεύασε επίσης το πιάτο της ημέρας με τις σωστές αναλογίες τροφίμων.

 

 • Η Στ΄ οργάνωσε υγιεινό δεκατιανό και τα παιδιά, γνωρίζοντας ήδη τα αίτια και τις συνέπειες της παχυσαρκίας, έφεραν τρόφιμα σύμφωνα με αυτά που είχαν μάθει τις προηγούμενες ημέρες από τους δασκάλους τους, προτιμώντας υγιεινά, τοπικά προϊόντα. 

 

 • Οι μαθητές της Ε΄ κατασκεύασαν την πυραμίδα της υγιεινής διατροφής τοποθετώντας στο χαμηλότερο επίπεδο τα τρόφιμα που πρέπει να τρώνε πιο συχνά, φρούτα και λαχανικά και στην κορυφή αυτά που πρέπει να τρώνε λιγότερες φορές.

 

 • Η Γ1 μαγείρεψε τυρόπιτα ξυπόλητη με αγνά υλικά και τα παιδιά έφαγαν "μεσημεριανό" σε οικογενειακό περιβάλλον.

 

 • Η Ε΄ στο μάθημα της πληροφορικής δημιούργησε σχετικές αφίσες.

 

 

 • Τέλος αναγνωρίζοντας όλοι την αξία της άσκησης ο Σύλλογος Διδασκόντων οργάνωσε δεκάλεπτο πρόγραμμα μουσικής γυμναστικής για τα παιδιά των μεσαίων και μεγάλων τάξεων του Σχολείου.
   

 

 
Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 07/04/2017