Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site
website translator plugin  

Χρησιμοποίησέ το ξανά και ξανά, Δ΄ τάξη


Κάτω οι πλαστικές σακούλες!

 

Δείτε μια φανταστική ιστορία για την πραγματική αξία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

 

Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να ανακυκλωθούν είναι οι ακόλουθες:

ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ όπως: Μεγάλες συσκευές ψύξης, Ψυγεία, Καταψύκτες, άλλες μεγάλες συσκευές, χρησιμοποιούμενες για ψύξη, διατήρηση και αποθήκευση τροφίμων, Πλυντήρια ρούχων, Στεγνωτήρια ρούχων, Πλυντήρια πιάτων, Συσκευές μαγειρικής, Ηλεκτρικές κουζίνες, Ηλεκτρικά μάτια, Φούρνοι μικροκυμάτων, άλλες μεγάλες συσκευές χρησιμοποιούμενες για μαγείρεμα και άλλες επεξεργασίες τροφίμων, Ηλεκτρικές θερμάστρες, Ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα (ηλεκτρικά καλοριφέρ), άλλες μεγάλες συσκευές χρησιμοποιούμενες για θέρμανση χώρων, κρεβατιών, καθισμάτων, Ηλεκτρικοί ανεμιστήρες, Συσκευές κλιματισμού, άλλα είδη εξοπλισμού αερισμού, απαγωγής αερίων και κλιματισμού.

ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ όπως: Ηλεκτρικές σκούπες, Σκούπες χαλιών, άλλες συσκευές καθαριότητας, Συσκευές χρησιμοποιούμενες για ράψιμο, πλέξιμο, ύφανση και άλλες κλωστοϋφαντουργικές εργασίες, Ηλεκτρικά σίδερα και άλλες συσκευές για το σιδέρωμα, το μαγγάνισμα και εν γένει τη φροντίδα των ρούχων, Φρυγανιέρες, Συσκευές τηγανίσματος (φριτέζες), Μύλοι, καφετιέρες και συσκευές ανοίγματος ή σφραγίσματος περιεκτών ή συσκευασιών, Ηλεκτρικά μαχαίρια, Συσκευές κοπής και στεγνώματος μαλλιών, βουρτσίσματος δοντιών, ξυρίσματος, μασάζ και άλλες συσκευές περιποίησης του σώματος, Ρολόγια και εξοπλισμός μέτρησης, αναγραφής ή καταγραφής χρόνου, Ζυγαριές. -εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, -φωτιστικά είδη, -ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων), -παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, -ιατροτεχνολογικά προϊόντα (εξαιρουμένων των εμφυτεύσιμων και μολυσμένων), -όργανα παρακολούθησης και ελέγχου και συσκευές αυτόματης διανομής.

Στην Πάτρα συχνά πραγματοποιούνται δράσεις ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών από το Δήμο Πατρέων. Επίσης μπορεί κανείς να δώσει τις συσκευές του και στην επιχείρηση “Ανακυκλώνω στην πηγή”. Πέρα από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο τώρα μπορείτε είτε να φέρνετε στην αποθήκη του Ρίου (όπισθεν Lidl) τις παλιές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές σας είτε να καλείτε στο 2615009910 και 6994831173 ώστε να έρχεται το όχημα συλλογής στον χώρο σας, σε ολόκληρο τον Δήμο Πατρέων.

Ανακύκλωση λαμπτήρων

Τι σχέση έχουν ο κ. Αδιαφόρογλου, ο Περαβρέχης, η κα. Δεμεμέλη και ο Αμαλάχης με τις... λάμπες; Μάθετε μέσα από μια απολαυστική και όσο και διδακτική ιστορία που δημιουργήθηκε για να μας ευαισθητοποιήσει όλους σχετικά με την ανακύκλωση λαμπτήρων.

 

Στην Πάτρα μπορείτε να παραδώσετε τους λαμπτήρες σας για ανακύκλωση στο κατάστημα ΓΚΟΦΑΣ ΔΕΔΕΣ ΟΕ (Τριών Ναυάρχων 18) και στο κατάστημα ΠΛΑΙΣΙΟ (Αγίου Ανδρέα 120 και Φιλοποίμενος).

Ο ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΣ

Μα ποιες συσκευασίες ανακυκλώνονται ακριβώς;

 

Παίξτε ΕΔΩ ένα παιχνίδι ανακύκλωσης.

Δείτε παρακάτω πώς να κατασκευάσετε μία πάνινη σακούλα για να μη χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πλαστικές. H δημιουργία από τη Δ2 τάξη.

 

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 28/10/2016