Αρχική
Αρχική

Η σημαία μας

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site
website translator plugin  
 

E-twinning: «Our flags», «Food and colors», «Exchanging Christmas cards»
B
΄ τάξη
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αγάθη Μουρελάτου


Οι μαθητές της Β΄1 τάξης  δούλεψαν κατά το σχολικό έτος 2012-2013  project  στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος  e-twinning με τίτλο  «Our flags» και  συνεργάστηκαν με μαθητές άλλων 16 δημοτικών σχολείων από διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως Κροατία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Εσθονία.

Στα πλαίσια του προγράμματος κάθε σχολείο έκανε μια παρουσίαση τη χώρας του, της πόλης, του σχολείου, της τάξης και των μαθητών του. Τα παιδιά ζωγράφισαν και αντάλλαξαν τις σημαίες τους, έμαθαν τις σημαίες των εταίρων τους, τη σημασία και το συμβολισμό τους. Παρουσίασαν τους εθνικούς τους ύμνους και άκουσαν τους εθνικούς ύμνους των άλλων, έμαθαν πού βρίσκονται οι χώρες των εταίρων και ποιες είναι οι πρωτεύουσές τους.

Στόχος του Προγράμματος ήταν να μάθουν τα παιδιά να σέβονται τα εθνικά σύμβολα τα δικά τους και των άλλων.  Μια σημαία αντανακλά τον πολιτισμό και την ιστορία μιας χώρας. Οι μαθητές μέσα από το Πρόγραμμα έμαθαν ότι το να σέβεται κάποιος τη σημαία σημαίνει να σέβεται τους ανθρώπους που προέρχονται από μια άλλη χώρα, τον πολιτισμό τους και την ιστορία τους.

Το Β1΄ συμμετείχε επίσης σε e-twinning πρόγραμμα  με τίτλο «Food and colors» μαζί με σχολεία από άλλες 9 χώρες: Πολωνία, Λιθουανία, Ελλάδα, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία.Μέσω αυτού του προγράμματος οι μαθητές βελτίωσαν τις γνώσεις τους σχετικά με τα τρόφιμα και την υγιεινή διατροφή και διδάχθηκαν να φτιάχνουν πιο υγιεινά καθημερινά μενού περιλαμβάνοντας σε αυτό περισσότερα γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά.

Τέλος συμμετείχαν και σε e-twinning πρόγραμμα  με τίτλο «Exchanging Christmas cards» ανταλλάσοντας χριστουγεννιάτικες κάρτες με σχολεία από άλλες 18 ευρωπαϊκές χώρες.

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα, δασκάλα
Τελευταία ενημέρωση 02/03/2016