Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60 Δημοτικό Πάτρας


The Web
Only This Site
website translator plugin    

Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας: Μια συγγραφέας-εικονογράφος στο σχολείο μας
Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Παναγιωτόπουλος Γιάννης, Τσιπροπούλου Φρόσω, Μακρυστάθη Δώρα
Τάξη Δ΄


Η συγγραφέας και εικονογράφος κ. Λιάνα Δενεζάκη βρέθηκε κοντά στους μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας με αφορμή το βιβλίο της «ΜΑΡΔΟΥΚ», που τα παιδιά διάβασαν στα πλαίσια του προγράμματος της φιλαναγνωσίας. 

Η συγγραφέας έγινε δεκτή με πολλή χαρά από τα παιδιά και παρακολούθησε στην αρχή ένα πρόγραμμα που τα ίδια ετοίμασαν και περιελάμβανε κείμενα, δραματοποιημένες σκηνές από το βιβλίο καθώς και μια προβολή με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που έκαναν. Της έδειξαν επίσης τις ζωγραφιές, τις αφίσες και όλο το σχετικό υλικό που κατασκεύασαν και είχαν αναρτήσει μέσα κι έξω από την τάξη τους.

Στη συνέχεια η κ. Δενεζάκη μίλησε στα παιδιά για το πώς εικονογραφείται ένα παιδικό βιβλίο και έπαιξε μαζί τους καλώντας τα ίδια να γίνουν συγγραφείς και να ξαναγράψουν το πρώτο κεφάλαιο διαλέγοντας ως αφηγητή ένα άλλο πρόσωπο της ιστορίας. Τέλος, απάντησε με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις τους. Εντύπωση ζωηρή προκάλεσαν τα υπέροχα σκίτσα που η συγγραφέας έφτιαχνε με απίστευτη ταχύτητα στον πίνακα της τάξης.

Τέλος, η κ. Δενεζάκη επισκέφτηκε την πρώτη τάξη και παρουσίασε ανάλογο πρόγραμμα με αφορμή άλλο βιβλίο της που διάβασαν τα πρωτάκια μας.
 

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 02/03/2016