Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site

website translator plugin  

Μαγειρική στην τάξη: Ελιόψωμο


Η συνταγή εκτελέστηκε από τη Δ1΄ τάξη κατά τη διάρκεια project σχετικού με την ελιά. 2012-2013
Σχολικό έτος 2012-2013
Υπ. εκπ/κός:
Βασιλική Καλογεροπούλου
 

 

Βάζουμε τα υλικά στη λεκάνη.


ΥΛΙΚΑ
:

1/2 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
20 ελιές κομμένες στα τέσσερα
1 φακελάκι μαγιά
χλιαρό νερό

Προσθέτουμε τις ελιές και ξαναζυμώνουμε.

Προσθέτουμε και το λάδι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι,το αλάτι,την μαγιά και την ζάχαρη.
2. Ανακατεύουμε λίγο και ανοίγουμε μια λακκούβα στην μέση.Ρίχνουμε το λάδι και λίγο νερό.
3. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας νερό λίγο λίγο μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
4. Τότε ρίχνουμε μέσα τις κομμένες ελιές και ζυμώνουμε ώστε να πάνε παντού.
5. Λαδώνουμε εξωτερικά το ψωμί μας το βάζουμε στο ταψί και το αφήνουμε κάμποση ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
6. Όταν φουσκώσει το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

 

Το πάμε στο φούρνο

Ζυμώνουμε.

Κόβουμε και τρώμε.

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 25/02/2016