Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site

website translator plugin  

Μαγειρική στην τάξη: Κουλουράκια νηστίσιμα


H συνταγή εκτελέστηκε παραμονές των εορτών του Πάσχα
Σχολικό έτος 2008-2009, Β1 τάξη
Υπ. εκπ/κός: Δήμητρα Μυλωνάκη
 

 

Στίβουμε τα πορτοκάλια

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
μισό φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
1 κουταλιά του γλυκού αμμωνία
2 πακέτα Φαρίνα κόκκινη

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.

Ρίχνουμε την πορτοκαλάδα στη λεκάνη μας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι) για 3 λεπτά.
2. Προσθέτετε το αλεύρι και ζυμώνετε.
Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, αλλά να μην κολλάει. Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι.
3. Κόβετε μπαλάκια από τη ζύμη και πλάθετε τα κουλουράκια ό,τι σχήμα θέλετε.
4. Ψήνετε τα κουλουράκια σας στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
5. Όταν ψηθούν τρώτε με ταχύτητα πριν σας τα φάνε άλλοι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πλάθουμε τα κουλουράκια.

Προσθέτουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλλα, την αμμωνία και ανακατεύουμε.

Όταν ψηθούν χλαπακιάζουμε ότι προλάβουμε!

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 25/02/2016