Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site

website translator plugin  

Μαγειρική στην τάξη: Κουραμπιέδες


Η συνταγή εκτελέστηκε στην τάξη παραμονές Χριστουγέννων.
Σχολικό έτος 2014-2015,
Ε2
΄ τάξη.
Υπ. εκπ/κός:
Ευσεβεία Ελευθεριάδου
 

 

 

Προσθέτουμε ζάχαρη
 


ΥΛΙΚΑ
:

500 gr φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα (ασπρισμένα και καβουρδισμένα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Χτυπάμε καλά

Πλάθουμε κουραμπιέδες Πλάθουμε κουραμπιέδες

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.

2. Ύστερα ρίχνουμε το ξύσμα και το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και σφιχτή.

3. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.

4. Τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

5. Όταν του βγάλουμε ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη.

 

Πλάθουμε κουραμπιέδες

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη


Τους τρώμε με τους φίλους μας

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 25/02/2016