Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site

website translator plugin  

Μαγειρική στην τάξη: Λεμονάδα


Η συνταγή στην τάξη κατά τη διάρκεια project σχετικού με την διατροφή.
Σχολικό έτος 2012-2013, ΣΤ1 τάξη
Υπ. εκπ/κός:
Αγγελική Αυγέρου
 

 

Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη


ΥΛΙΚΑ
:

500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (3-4κ. λεμόνια)
500 γραμμ. ζάχαρη
200 ml νερό

Τα λεμόνια

Στύβουμε τα λεμόνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
2. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
3. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
4. Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό με το σουρωτήρι.
5. Όταν το σιρόπι κρυώσει ρίχνουμε το χυμό λεμονιών και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.
6. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι ένα τρίτο από το μίγμα λεμονιού-σιροπιού και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό και παγάκια.
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!

 

Σουρώνουμε το χυμό

Προσθέτουμε νερό

Κερνάμε

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 25/02/2016