Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site

website translator plugin  

Μαγειρική στην τάξη: Ψωμί


H συνταγή εκτελέστηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας "Τρώω ό,τι δε με τρώει"
Σχολικό έτος 2010-2011, Β1 τάξη
Υπ. εκπ/κός: Δήμητρα Μυλωνάκη
 

 

Διαλύουμε τη μαγιά


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σκληρό αλεύρι
1 κύβο μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό νερό
λίγο αλάτι
 

Ξαναζυμώνουμε

Ρίχνουμε ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.  Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό διαλύουμε τη μαγιά και τη ρίχνουμε στο αλεύρι. Ανακατεύουμε.
2. Ρίχνουμε ακόμα ένα ποτήρι ζεστό νερό.
3. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά.
4. Προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ξαναζυμώνουμε με κέφι.
5. Αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
6. Ξαναζυμώνουμε καλά και μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο φόρμες λαδωμένες ή σε δύο τεψιά.
7. Χαράζουμε ένα σταυρό σε κάθε κομμάτι ζύμης και τα αφήνουμε για μισή ακόμη ώρα σε ζεστό περιβάλλον.
8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
9. Τρώμε με όρεξη το πιο νόστιμο ψωμί του κόσμου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Βάζουμε σε φόρμα

Ζυμώνουμε

Ψήνουμε, καμαρώνουμε και τρώμε!

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 25/02/2016