Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site

website translator plugin  

Μαγειρική στην τάξη: Το πιο γλυκό ψωμί του κόσμου


H συνταγή εκτελέστηκε στα πλαίσια της ενότητας του βιβλίου της Γλώσσας της Γ΄ Δημοτικού "Του κόσμου το ψωμί"
Σχολικό έτος 2014-2015, Γ τάξη
Υπ. εκπ/κοί: Αγάθη Μουρελάτου, Δήμητρα Μυλωνάκη
 

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι, 2 ποτήρια χλιαρό νερό, 1 κύβος μαγιά, ένα κουταλάκι αλάτι, λίγο λάδι.
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Διαλύουμε τη μαγιά στο ένα ποτήρι χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι.
2. Ζυμώνουμε αρκετά προσθέτοντας και το δεύτερο ποτήρι νερό.
3. Συνεχίζουμε το ζύμωμα ρίχνοντας και το αλάτι.
4. Αφού ζυμώσουμε αρκετά και καλά, αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για μισή ώρα για να ξεκουραστεί.
5. Ξαναζυμώνουμε καλά και πλάθουμε δύο φραντζολάκια.
6. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί χαράζοντας επάνω τους ένα σταυρό.
7. Αφήνουμε τις φραντζόλες μισή ώρα για να φουσκώσουν.
8.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2014-2015, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 25/02/2016