Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site

website translator plugin  

Μαγειρική στην τάξη: Ραβανί


Η συνταγή εκτελέστηκε στην τάξη παραμονές Χριστουγέννων.
Σχολικό έτος 2014-2015,
Γ1΄ τάξη.
Υπ. εκπ/κός: Δήμητρα Μυλωνάκη

 

 

Σπάμε τα αυγά.

Προσθέτουμε τα αυγά.


ΥΛΙΚΑ
:

125γρ βιτάμ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/3 της κούπας σιμιγδάλι χοντρό
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα γάλα
4 αυγά
1 μπέκιν
ξύσμα πορτοκαλιού ή 2 βανίλιες

ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες νερό, 4 κούπες ζάχαρη, χυμός λεμονιού

Βάζουμε ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Χτυπάμε το μείγμα καλά.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το άρωμα που θέλουμε, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά.

2. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  μέχρι να πάρει ένα ωραίο  χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε το γλυκό μας από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει

3. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι μας στην κατσαρόλα και το βράζουμε. Σιροπιάζουμε το γλυκό όταν αυτό έχει κρυώσει και είναι έτοιμο.

Χτυπάμε το μείγμα καλά.

Αδειάζουμε το γλυκό στο ταψί.

Απολαμβάνουμε το γλυκό μας.

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2014-2015, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 25/02/2016