Αρχική
Αρχική

Βιβλίο επισκεπτών

Βιβλίο επισκεπτών

Χάρτης πλοήγησης
Χάρτης πλοήγησης

Ψάξτε στο 60


The Web
Only This Site

website translator plugin  

Ζαχαροπλαστική στην τάξη: Βραχάκια λαδιού


Η συνταγή εκτελέστηκε στην τάξη παραμονές Χριστουγέννων στα πλαίσια της 7ης ενότητας της Γλώσσας "Η ελιά".
Σχολικό έτος 2015-2016,
Τάξη Δ1
.
Υπ. εκπ/κός:
Δήμητρα Μυλωνάκη
 

 

 

ΥΛΙΚΑ:

1 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
2 1/2 ποτήρια καρύδια
ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σ' ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.

2. Προσθέτετε τη σόδα και συνεχίζετε το χτύπημα.

3. Ρίχνετε τα καρύδια και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα.

4. Προσθέτετε αλεύρι όσο πάρει ώστε η ζύμη να είναι μαλακή.

5. Ρίχνετε κουταλιές από τη ζύμη στο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 15'-20'.

 

Επιστροφή στην αρχική Δ/νση: Τέρμα Αντιγόνης, Πάτρα   Τ.Κ.: 26332  
Τηλ. και Fax: 2610-329427
Διευθυντής: Ιωάννης Δ. Αντωνίου
Δημιουργός Copyright © 2015-2016, Μυλωνάκη Δήμητρα,
δασκάλα
All Rights Reserved.

Τελευταία ενημέρωση 25/02/2016